Grillen sült citromos, fokhagymás halszeletek: a páctól lesz nagyon finom
Ha gyorsan szeretnél egészségeset, finomat enni, és kéznél van a grillsütő, akkor a citromos, fokhagymás halszelet tökéletes választás.
Ha nyár, akkor sült hal! Ne csak a Balatonon állj érte sorba! Otthon is gyorsan elkészítheted, és a saját ízlésedre formálhatod. A fokhagymás, citromos pác petrezselyemmel megbolondítva isteni. Ha már előveszed a grillsütőt, süss hozzá kukoricát is.
Citromos, fokhagymás halszeletek
Hozzávalók
- 75 dkg halfilé
- 0.5 csokor petrezselyem
- 1 db citrom
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 1 mokkáskanál bors
Elkészítés:
A petrezselymet öblítsd le, és rakd egy aprítógépbe. A citromot vágd ketté, a felét facsard a petrezselyemhez, add hozzá az olívaolajat, a fokhagymát, a sót és a borsot. Aprítsd és keverd jól össze a géppel. A halat is mosd meg, és törölgesd szárazra papírtörlővel. Ha kell, szeleteld fel. Kend meg a tetejüket a petrezselymes keverékkel. Érdemes 15-20 percig pácolni, hogy az ízek jól átjárják a halfilét.
A grillsütőt melegítsd fel, és rakd rá a szeleteket, majd süsd meg körülbelül három-öt perc alatt. A maradék citromot szeld fel, és kínáld a halhoz.
Tálalhatod a halat ropogós, grillezett kukoricával, rozmaringgal megbolondítva!
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció