Frissítő citromos csirkehúsleves: tejszínnel és sok zöldséggel fő

A tejszínes, citromos csirkehúsleves egyszerre frissítő és laktató bevezetője az ebédnek.

Citromos csirkehúsleves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A citromos csirkehúsleves sok-sok zöldséggel fő, a végén pedig tejszínnel kell besűríteni, ettől lesz krémes. Érdemes házi alaplevet használni hozzá, de akár az előző napról megmaradt húslevest is feldobhatod ezzel az ízesítéssel. Nyáron különösen érdemes friss, ropogós zöldségeket belefőzni, de egész évben elkészíthető, hiszen leveszöldséget egész évben találsz a boltok polcain.

Citromos csirkehúsleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg zöldborsó
  • 5 dkg vaj
  • 5 dl alaplé
  • 5 dl tej
  • 1.5 evőkanál citromlé
  • 1 hagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 tojássárgája
  • 1 dl tejszín
  • 1 csokor snidling
  • 0.25 zeller
  • bors

Elkészítés:

A csirkét kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, és tedd félre, amíg a  többi alapanyagot előkészíted. A sárgarépát, a fehérrépát és a zellert tisztítsd meg és szeleteld fel. A hagymát vágd kockákra, és egy lábosban, olvasztott vajon párold üvegesre. Dobd rá a húst, néhány perc alatt pirítsd fehéredésig, majd szedd ki és tedd félre. A visszamaradt zsiradékon pirítsd körbe a felszeletelt zöldségeket. Tedd vissza a lábosba a húst, öntsd fel az alaplével és a tejjel, sózd, borsozd még egy kicsit meg, és fél óra alatt kis lángon főzd össze. Az utolsó tíz percben dobd mellé a kifejtett borsót is. Amikor már minden megpuhult, a tojássárgát keverd el a tejszínnel, és ezzel sűrítsd be a levest. A végén add hozzá a citromlevet és az apróra vágott snidlinget.

A csirkehús és a zöldségek egy szaftos pörköltben is remek párost alkotnak.

Ínycsiklandó csirkepörkölt borsóval dúsítva: tejszíntől sűrű a szaftja

Az ínycsiklandó pörkölt nem a megszokott módon készül, tejföl helyett tejszín teszi ellenállhatatlanul selymessé.

Elolvasom

Kép: Westend61 / Getty Images

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük