30 perces citromos-áfonyás muffin: süss belőle rögtön két tepsivel
A citromos-áfonyás muffin kellemesen fanyar, hihetetlenül egyszerű, csak össze kell keverni a száraz és a nedves hozzávalókat.

citromos-afonyas-muffin
Ez is érdekelhet

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

„Egy gyerek voltam” – vallott Szilágyi Áron (x)

Dobd fel a hétköznapi menüt, készíts citrusos-csípős tengeri sügért! (x)

beauty and style

Így még valószínűleg nem festetted ki magad: egyszerű segítség, amitől szebb lesz a smink »

Ezek a ronda cipők lesznek az ősz slágertrendjei: nagyon mellényúltak a tervezők »

A 72 éves hölgy elképesztően nőies: nem csinál nagy ügyet az öltözködésből, mégis mindig sikkes »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kényeztető citromos-áfonyás muffin rövid időn belül asztalodra kerülhet. Nem lesz száraz, melegben kifejezetten üdítő, és bármilyen rutin nélkül hozzáfoghatsz. Ha mirelit áfonyát használsz, nem szükséges felolvasztani. Tökéletes desszertnek, tízóraira, kirándulásra vagy bármilyen más alkalomra. 

Citromos-áfonyás muffin

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre áfonya
  • 0.25 bögre olaj
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál citromhéj
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sót, a sütőport, és tedd félre. Egy másik edényben verd fel a tojást a vaníliás cukorral, add hozzá az olajat, a tejet, a citrom héját és levét. Forgasd össze a száraz és a nedves hozzávalókat.

Amikor a massza sima, óvatosan keverd hozzá az áfonyát. Kanalazd a tésztát kapszlikkal bélelt muffinsütőbe, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 18-20 perc alatt. Ha az egyik muffin közepébe szúrt fogvájót üresen húzod ki, vedd ki a sütőből. Várd meg, míg kihűl, majd porcukorral megszórva kínáld. 

A citromos-mákos muffin hasonlóan ellenállhatatlan. Szuper ízkombináció, és a süti állaga is tökéletes. 

Ezt is szeretjük