Rakott palacsinta citromkrémmel rétegezve: frissen sütve vagy jól behűtve is nagyon finom

A rakott palacsinta hidegen vagy melegen is mennyei lehet: most egy hűsítő, citromkrémes változatot mutatunk.

Citromkrémes rakott palacsinta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A palacsintában az a jó, hogy tényleg tetszésed szerint variálhatod: édes vagy sós töltelékkel, egymásra rétegezve, töltve vagy rántva: millió változat képzelhető el az egyetlen alapreceptből. Most egy hűsítő, nyári receptet mutatunk, amelyben az egymásra pakolt palacsinták közé citromkrém kerül, és úgy szeletelheted, mint a tortát.

Citromkrémes rakott palacsinta

Hozzávalók 4 személyre

A palacsintához:

  • 25 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 2.5 dl szódavíz
  • 2 tojás
  • olaj a sütéshez

A citromkrémhez:

  • 15 dkg cukor
  • 8.5 dkg vaj
  • 4 tojássárgája
  • 3 citrom kifacsart leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Először a palacsintatésztát állítsd össze. Ehhez a tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a lisztet, a tejet, kezdd el kikeverni, és közben fokozatosan adagold bele a szódavizet is. Keverj belőle csomómentes tésztát, és tedd félre, amíg összeállítod a krémet.

A citromkrémhez a hozzávalókat a vaj kivételével gőz fölött olvaszd össze. Kevergesd kézi habverővel legalább tíz percig, amíg besűrűsödik. Ha nem kezd sűrűsödni, magasabbra tekerheted felette a lángot. Ha kész, húzd le a tűzről, és több adagban keverd hozzá a felkockázott vajat, egyszerre mindig csak annyit, hogy elolvadjon. Takard le, hogy ne bőrösödjön, miközben hűl. Nyáron érdemes az edényt hideg vízbe állítani, hogy gyorsabban hűljön.

A palacsintákat kevés olajon a szokott módon süsd ki. Ha egy darab elkészült, kend meg a kihűlt krémmel, erre jöhet a következő darab. Így folytasd a rétegzést. A legfelső darabot már ne kend meg a krémmel. Fogyaszthatod frissen vagy behűtve.

 

Készíthetsz pufi palacsintákat is cukormentesen úgy, hogy a tésztájukba gyümölcsöket keversz.

Áfonyás palacsinta cukormentesen: a tésztába sül a gyümölcs

Próbáld ki az igazi amerikai stílusú reggelit mentes kivitelben: az áfonya a tésztába kerül.

Elolvasom

Kép: Zoryanchik / Getty Images

Ezt is szeretjük