Omlós chilis sertésszelet serpenyőben sütve: a páctól marad szaftos a hús
A mézes-mustáros pác jól illik a chilis sertéshúshoz, és serpenyőben 30 perc alatt meg is sül, ráadásul nem szárad ki.

chilis-sertesszelet
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mézes-mustáros pác hihetetlenül finom, különleges, főleg chilivel megbolondítva. A hús kicsit ragacsos lesz, és minél tovább pácolod, annál ízletesebb. Serpenyőben sütve pedig villámgyorsan elkészül. A karaj tökéletes alapanyag hozzá, de tarjából is elkészítheted. 

Chilis sertésszelet

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéshús
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál bors
  • chili
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A húst mosd meg, törölgesd le róla papírtörlővel a nedvességet, ha szükséges, szeleteld fel. A páchoz a mustárt, az olajat, a mézet, a préselt fokhagymát, a borsot és az ízlés szerinti chilit keverd össze. A sót ekkor még ne rakd hozzá! A hússzeleteket egyesével kend be a páccal, majd lefedve tedd a hűtőbe legalább négy órára, de akár egy éjszakán át is a fűszeres keverékben hagyhatod.


Egy nagyobb serpenyőben vagy lábosban hevíts olajat, és közepes hőfokon süsd a sertésszeleteket pár percig, majd önts alájuk vizet. Lefedve puhítsd a húst 20 percig, közben többször fordítsd meg, és sózd meg. Ha puha, de nem elég piros, vedd le róla a fedőt, és süsd addig, amíg szép lesz a színe. Aprított petrezselyemmel megszórva kínáld. 
A ragacsos sült oldalastól is megnyalod mind a tíz ujjadat. Lassan sütve még finomabb lesz a végeredmény.  

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük