Omlós chilis sertésszelet serpenyőben sütve: a páctól marad szaftos a hús
A mézes-mustáros pác jól illik a chilis sertéshúshoz, és serpenyőben 30 perc alatt meg is sül, ráadásul nem szárad ki.

chilis-sertesszelet
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

beauty and style

Jobban feszesíti a nyakat, mint a krémek: pár perces arctorna toka ellen »

Divatos dzsekik hideg napokra, 15 ezer forint alatt: vagány, meleg, mégis nőies fazonok a kínálatból »

Lelapítja a hasat és elhajtja a felesleges vizet: ínycsiklandó turmix sütőtökkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A mézes-mustáros pác hihetetlenül finom, különleges, főleg chilivel megbolondítva. A hús kicsit ragacsos lesz, és minél tovább pácolod, annál ízletesebb. Serpenyőben sütve pedig villámgyorsan elkészül. A karaj tökéletes alapanyag hozzá, de tarjából is elkészítheted. 

Chilis sertésszelet

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéshús
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál bors
  • chili
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A húst mosd meg, törölgesd le róla papírtörlővel a nedvességet, ha szükséges, szeleteld fel. A páchoz a mustárt, az olajat, a mézet, a préselt fokhagymát, a borsot és az ízlés szerinti chilit keverd össze. A sót ekkor még ne rakd hozzá! A hússzeleteket egyesével kend be a páccal, majd lefedve tedd a hűtőbe legalább négy órára, de akár egy éjszakán át is a fűszeres keverékben hagyhatod.


Egy nagyobb serpenyőben vagy lábosban hevíts olajat, és közepes hőfokon süsd a sertésszeleteket pár percig, majd önts alájuk vizet. Lefedve puhítsd a húst 20 percig, közben többször fordítsd meg, és sózd meg. Ha puha, de nem elég piros, vedd le róla a fedőt, és süsd addig, amíg szép lesz a színe. Aprított petrezselyemmel megszórva kínáld. 
A ragacsos sült oldalastól is megnyalod mind a tíz ujjadat. Lassan sütve még finomabb lesz a végeredmény.  

Ezt is szeretjük