
Omlós chilis sertésszelet serpenyőben sütve: a páctól marad szaftos a hús
A mézes-mustáros pác jól illik a chilis sertéshúshoz, és serpenyőben 30 perc alatt meg is sül, ráadásul nem szárad ki.


A mézes-mustáros pác hihetetlenül finom, különleges, főleg chilivel megbolondítva. A hús kicsit ragacsos lesz, és minél tovább pácolod, annál ízletesebb. Serpenyőben sütve pedig villámgyorsan elkészül. A karaj tökéletes alapanyag hozzá, de tarjából is elkészítheted.
Chilis sertésszelet
Hozzávalók
- 60 dkg sertéshús
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál mustár
- 3 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál bors
- só
- chili
- petrezselyem
Elkészítés:
A húst mosd meg, törölgesd le róla papírtörlővel a nedvességet, ha szükséges, szeleteld fel. A páchoz a mustárt, az olajat, a mézet, a préselt fokhagymát, a borsot és az ízlés szerinti chilit keverd össze. A sót ekkor még ne rakd hozzá! A hússzeleteket egyesével kend be a páccal, majd lefedve tedd a hűtőbe legalább négy órára, de akár egy éjszakán át is a fűszeres keverékben hagyhatod.
Egy nagyobb serpenyőben vagy lábosban hevíts olajat, és közepes hőfokon süsd a sertésszeleteket pár percig, majd önts alájuk vizet. Lefedve puhítsd a húst 20 percig, közben többször fordítsd meg, és sózd meg. Ha puha, de nem elég piros, vedd le róla a fedőt, és süsd addig, amíg szép lesz a színe. Aprított petrezselyemmel megszórva kínáld.
A ragacsos sült oldalastól is megnyalod mind a tíz ujjadat. Lassan sütve még finomabb lesz a végeredmény.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept