
Nagyon szaftos, chilis pulykamáj - Ha így készíted, biztosan puha lesz
Olcsó, gyors és egyszerű, mégsem a megszokott ízek: a chilis pulykamáj igazán ínyenc fogás.


Ha a csirkemájat túl unalmasnak, a hízott libamájat pedig méregdrágának találod, készíts remek fogást pulykabelsőségből! Ha biztosra akarsz menni, a legjobb, ha a májat csak tálaláskor sózod meg, így biztosan nem keményedik meg sütés közben. Arra is ügyelj, hogy belül ne legyen véres, de ne is szárítsd ki.
Chilis pulykamáj
Hozzávalók 4 személyre
- 70 dkg pulykamáj
- 1 db vöröshagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 dl tej
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt chili
- só
- majoranna
Elkészítés:
A pulykamájat tisztítsd meg, az inakat szedd ki, mosd meg, hogy ne maradjon rajta véres rész, és vágd kis darabokra. A tejet öntsd egy tálkába, és keverd hozzá a zúzott fokhagymát. Fedd le, majd pihentesd a hűtőben legalább 20 percig.
Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, dobd rá a kis darabokra vágott vöröshagymát. Dinszteld meg, rakd rá a májat, szórd meg ízlés szerint chilivel, majoránnával, és öntsd fel kevés vízzel. Párold puhára 10-15 perc alatt. Ha a máj puha, és belül nem véres, húzd le a tűzről. Csak ezt követően sózd meg.


Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept