Nagyon szaftos, chilis pulykamáj - Ha így készíted, biztosan puha lesz
Olcsó, gyors és egyszerű, mégsem a megszokott ízek: a chilis pulykamáj igazán ínyenc fogás.

Nagyon szaftos, chilis pulykamáj - Ha így készíted, biztosan puha lesz
Ez is érdekelhet

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

Fokozza a nyirokkeringést, elhajtja a felesleges vizet, feszesíti a bőrt: nyirokdrenázs lépésről lépésre »

Elképesztően nőies a 62 éves modell: Elisabetta Dessy formás lábai még mindig ámulatba ejtőek »

Észbontóan nőiessé teszi az öltözéket: a piros cipő vonzza a figyelmet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a csirkemájat túl unalmasnak, a hízott libamájat pedig méregdrágának találod, készíts remek fogást pulykabelsőségből! Ha biztosra akarsz menni, a legjobb, ha a májat csak tálaláskor sózod meg, így biztosan nem keményedik meg sütés közben. Arra is ügyelj, hogy belül ne legyen véres, de ne is szárítsd ki.

Chilis pulykamáj

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg pulykamáj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt chili
  • majoranna
Recept idők

Elkészítés:

A pulykamájat tisztítsd meg, az inakat szedd ki, mosd meg, hogy ne maradjon rajta véres rész, és vágd kis darabokra. A tejet öntsd egy tálkába, és keverd hozzá a zúzott fokhagymát. Fedd le, majd pihentesd a hűtőben legalább 20 percig.


Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, dobd rá a kis darabokra vágott vöröshagymát. Dinszteld meg, rakd rá a májat, szórd meg ízlés szerint chilivel, majoránnával, és öntsd fel kevés vízzel. Párold puhára 10-15 perc alatt. Ha a máj puha, és belül nem véres, húzd le a tűzről. Csak ezt követően sózd meg.

Ezt is szeretjük