Nagyon szaftos, chilis pulykamáj - Ha így készíted, biztosan puha lesz
Olcsó, gyors és egyszerű, mégsem a megszokott ízek: a chilis pulykamáj igazán ínyenc fogás.

Nagyon szaftos, chilis pulykamáj - Ha így készíted, biztosan puha lesz
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Az öt legjobb esküvős film, amiktől még jobban várod majd a lagzid »

10 évet leradíroz a bőrről ez a házi arcmaszk, ha hetente használod: a japán nők esküsznek rá »

Gyönyörű, hullámos loknik: 5 zseniális hajgöndörítő technika videón »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a csirkemájat túl unalmasnak, a hízott libamájat pedig méregdrágának találod, készíts remek fogást pulykabelsőségből! Ha biztosra akarsz menni, a legjobb, ha a májat csak tálaláskor sózod meg, így biztosan nem keményedik meg sütés közben. Arra is ügyelj, hogy belül ne legyen véres, de ne is szárítsd ki.

Chilis pulykamáj

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg pulykamáj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt chili
  • majoránna
Recept idők

Elkészítés:

A pulykamájat tisztítsd meg, az inakat szedd ki, mosd meg, hogy ne maradjon rajta véres rész, és vágd kis darabokra. A tejet öntsd egy tálkába, és keverd hozzá a zúzott fokhagymát. Fedd le, majd pihentesd a hűtőben legalább 20 percig.


Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, dobd rá a kis darabokra vágott vöröshagymát. Dinszteld meg, rakd rá a májat, szórd meg ízlés szerint chilivel, majoránnával, és öntsd fel kevés vízzel. Párold puhára 10-15 perc alatt. Ha a máj puha, és belül nem véres, húzd le a tűzről. Csak ezt követően sózd meg.

Ezt is szeretjük