Nagyon szaftos, chilis pulykamáj - Ha így készíted, biztosan puha lesz

Olcsó, gyors és egyszerű, mégsem a megszokott ízek: a chilis pulykamáj igazán ínyenc fogás.

Nagyon szaftos, chilis pulykamáj - Ha így készíted, biztosan puha lesz
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha a csirkemájat túl unalmasnak, a hízott libamájat pedig méregdrágának találod, készíts remek fogást pulykabelsőségből! Ha biztosra akarsz menni, a legjobb, ha a májat csak tálaláskor sózod meg, így biztosan nem keményedik meg sütés közben. Arra is ügyelj, hogy belül ne legyen véres, de ne is szárítsd ki.

Chilis pulykamáj

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg pulykamáj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt chili
  • majoranna
Recept idők

Elkészítés:

A pulykamájat tisztítsd meg, az inakat szedd ki, mosd meg, hogy ne maradjon rajta véres rész, és vágd kis darabokra. A tejet öntsd egy tálkába, és keverd hozzá a zúzott fokhagymát. Fedd le, majd pihentesd a hűtőben legalább 20 percig.


Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, dobd rá a kis darabokra vágott vöröshagymát. Dinszteld meg, rakd rá a májat, szórd meg ízlés szerint chilivel, majoránnával, és öntsd fel kevés vízzel. Párold puhára 10-15 perc alatt. Ha a máj puha, és belül nem véres, húzd le a tűzről. Csak ezt követően sózd meg.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük