Csípős chilis karaj tepsiben sütve: így finom omlósra sül

A csípős chilis karaj fejedelmi vasárnapi ebéd. Igazán omlósra tepsiben is sütheted, és így legalább nem úszik az olajban.

Csípős chilis karaj tepsiben
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szereted a pikáns ételeket, biztos, hogy hamar a kedvenceddé válik ez a tepsiben sült csípős karaj. Egy teáskanál chili már igazán tüzessé teszi, ha inkább kevésbé csípősre szeretnéd, nyugodtan adagolj hozzá kevesebbet. Sült krumplival, chiliszósszal kínáld.

Chilis karaj tepsiben

Hozzávalók

  • 8 szelet karaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 dl olaj
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • chili
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst szeleteld fel, klopfold ki, és dörzsöld be sóval. Egy kisebb tálban keverd össze az olajat a borssal, a zúzott fokhagymagerezdekkel, a bazsalikommal és a chilivel, majd öntsd a húsra. Alaposan forgasd meg benne a szeleteket. Letakarva pihentesd a hűtőben legalább két órát, de akár egy egész éjszakát is pácolhatod.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Fektesd a hússzeleteket tűzálló tálba, és öntsd rá az összes páclevet. Alufóliával letakarva süsd bő egy-másfél órán keresztül, amíg szép piros és omlós lesz. Ha egy villát könnyedén bele tudsz szúrni, biztosan elkészült. Tálaláskor chilipaprikával és friss bazsalikomlevelekkel díszítheted.
A kicsit édeskés, kicsit csípős chilis bab is jól felmelegít. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük