Csípős chilis karaj tepsiben sütve: így finom omlósra sül
A csípős chilis karaj fejedelmi vasárnapi ebéd. Igazán omlósra tepsiben is sütheted, és így legalább nem úszik az olajban.
Ha szereted a pikáns ételeket, biztos, hogy hamar a kedvenceddé válik ez a tepsiben sült csípős karaj. Egy teáskanál chili már igazán tüzessé teszi, ha inkább kevésbé csípősre szeretnéd, nyugodtan adagolj hozzá kevesebbet. Sült krumplival, chiliszósszal kínáld.
Chilis karaj tepsiben
Hozzávalók
- 8 szelet karaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5 dl olaj
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- chili
- só
- bors
Elkészítés:
A húst szeleteld fel, klopfold ki, és dörzsöld be sóval. Egy kisebb tálban keverd össze az olajat a borssal, a zúzott fokhagymagerezdekkel, a bazsalikommal és a chilivel, majd öntsd a húsra. Alaposan forgasd meg benne a szeleteket. Letakarva pihentesd a hűtőben legalább két órát, de akár egy egész éjszakát is pácolhatod.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Fektesd a hússzeleteket tűzálló tálba, és öntsd rá az összes páclevet. Alufóliával letakarva süsd bő egy-másfél órán keresztül, amíg szép piros és omlós lesz. Ha egy villát könnyedén bele tudsz szúrni, biztosan elkészült. Tálaláskor chilipaprikával és friss bazsalikomlevelekkel díszítheted.
A kicsit édeskés, kicsit csípős chilis bab is jól felmelegít.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció