Chilis babos tészta sok sajttal: laktató, tartalmas egytálétel
A chilis babos tészta a méltán népszerű egytálétel kicsit kevésbé nehéz, de így is laktató változata.

- 5 szuper nőies frizura 60 év felett, ami dús hatást garantál: inspiráló fazonok, melyek a vékony szálú hajból is kihozzák a maximumot »
- Ezt idd, ha zsírégető edzést folytatsz: omega-3 zsírsavakban és vitaminokban gazdag smoothie, ami eltelít, mégis segíti a fogyást »
- Pofonegyszerű házi gyanta, ami tartós simaságot garantál: a cukorgyanta könnyen összeüthető »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
Ha imádod a chilis babot, de szívesen eszel tésztát is, akkor ezt az egytálételt muszáj kipróbálnod! Ebben a változatban kevesebb a hús, az ízek azonban éppolyan fenségesek, mint megszoktad. Az egészet a sütőben ráolvasztott sajt teszi még vonzóbbá.
Chilis babos tészta
Hozzávalók
- 40 dkg szarvacska tészta
- 25 dkg darált sertéscomb
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 dl paradicsomlé
- 1 doboz vörösbabkonzerv
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db kis vöröshagyma
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- 0.5 teáskanál cukor
- 0.5 teáskanál szárított chili
- petrezselyem a díszítéshez
- só
- bors
Elkészítés:
A vöröshagymát vágd apróra, és olajon dinszteld meg, majd add hozzá a darált húst. Sózd meg, és nagyjából 10 perc alatt kevergetve süsd fehéredésig. Ekkor vedd le a tűzről, keverd hozzá a pirospaprikát, a csíkokra vágott kaliforniai paprikát, a lecsöpögtetett vörösbabkonzervet, a borsot, a cukrot és a szárított chilit. Öntsd hozzá a paradicsomlevet, és lassú tűzön főzd össze az egészet 20 percig.
A tésztát rakd lobogó, sós vízbe, főzd a csomagoláson olvasható ideig, majd csöpögtesd le. A sajtot reszeld le.
Szedd a tésztát egy tűzálló tálba, keverd hozzá a babos ragut, szórd meg reszelt sajttal, és told a sütőbe 15 percre, amíg a sajt ráolvad. Tálaláskor szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.
Isteni chilis babot készíthetsz úgy is, ha hús helyett vörös lencsét keversz hozzá.
Még több recept