Chilis babos tészta sok sajttal: laktató, tartalmas egytálétel
A chilis babos tészta a méltán népszerű egytálétel kicsit kevésbé nehéz, de így is laktató változata.

chilis babos teszta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha imádod a chilis babot, de szívesen eszel tésztát is, akkor ezt az egytálételt muszáj kipróbálnod! Ebben a változatban kevesebb a hús, az ízek azonban éppolyan fenségesek, mint megszoktad. Az egészet a sütőben ráolvasztott sajt teszi még vonzóbbá.

Chilis babos tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg szarvacska tészta
  • 25 dkg darált sertéscomb
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 dl paradicsomlé
  • 1 doboz vörösbabkonzerv
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db kis vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 0.5 teáskanál cukor
  • 0.5 teáskanál szárított chili
  • petrezselyem a díszítéshez
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát vágd apróra, és olajon dinszteld meg, majd add hozzá a darált húst. Sózd meg, és nagyjából 10 perc alatt kevergetve süsd fehéredésig. Ekkor vedd le a tűzről, keverd hozzá a pirospaprikát, a csíkokra vágott kaliforniai paprikát, a lecsöpögtetett vörösbabkonzervet, a borsot, a cukrot és a szárított chilit. Öntsd hozzá a paradicsomlevet, és lassú tűzön főzd össze az egészet 20 percig.

A tésztát rakd lobogó, sós vízbe, főzd a csomagoláson olvasható ideig, majd csöpögtesd le. A sajtot reszeld le.

Szedd a tésztát egy tűzálló tálba, keverd hozzá a babos ragut, szórd meg reszelt sajttal, és told a sütőbe 15 percre, amíg a sajt ráolvad. Tálaláskor szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.

Isteni chilis babot készíthetsz úgy is, ha hús helyett vörös lencsét keversz hozzá.

Ezt is szeretjük