Sűrű, krémes chiapuding fügével édesítve: sokáig laktat, és egészséges
Az unalmas reggelik helyett remek választás a fügével dúsított, percek alatt összedobható chiapuding.
![Chiapuding fügével](https://kep.index.hu/1/0/3013/30135/301352/30135297_4fd5d4fe4a512e22ac1bb1334e7bd1ce_wm.jpg)
A chiamagból könnyedén készíthetsz ízletes, egészséges pudingot, hisz jól megszívja magát, és kocsonyás állagú lesz. Érdemes mindig idénygyümölcsökkel gazdagítani, a mézédes füge sokat dob rajta. A chiapudingnak magas a rosttartalma, hamar eltelít, és órákon át jóllakottságérzeted lesz. Ha teheted, készítsd el este, és reggelre tökéletes lesz az állaga.
Chiapuding fügével
Hozzávalók
- 5 evőkanál chiamag
- 5 dl mandulaital
- 3 db füge
- 3 teáskanál eritrit
- gabonapelyhek
Elkészítés:
A fügét mosd meg, vágd fel ízlés szerint, és oszd el üvegpoharakba vagy kisebb tálakba. Keverd össze a chiamagokat a mandulaitallal és az eritrittel. Ha már nem csomós, öntsd le vele a fügét. Fedd le, és tedd a hűtőbe egy éjszakára. Pihentesd néhány órán át, még jobb, ha egy egész éjszakán át a hidegen hagyod. Akkor jó, ha kocsonyás, a pudinghoz hasonló az állaga.
Tálalás előtt vedd ki a hűtőből, szórd meg gabonapelyhekkel, magvakkal, és gyümölcsöt is rakhatsz a tetejére.
A banános smoothie igazi vitaminbomba, ami chiamaggal még finomabb.
Még több recept