Omlós, cheddar sajtos, sós süti: isteni ropogtatnivaló
Ha nincs időd pogácsát sütni, hajtogatni, keleszteni, készíts hasonlóan finom cheddar sajtos, sós sütit.
Mindig jó, ha van otthon sós snack, hisz megkínálhatod vele a vendégeket, rágcsálhatod egy jó film alatt, vagy csak úgy. A cheddar sajt különösen izgalmassá teszi az omlós kis sütiket. Jó, ha rögtön dupla adagot készítesz belőle, úgyis mindenki rájár.
Cheddar sajtos, sós süti
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg trappista sajt
- 10 dkg cheddar sajt
- 2 db tojássárga
- 1 teáskanál só
- mák
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a vajat, a sót, és morzsold össze. A kétféle sajtot reszeld le, keveset tegyél félre, a többit dolgozd a tésztához. Végül keverd hozzá a tojássárgákat, és gyors mozdulatokkal gyúrd egyneművé a tésztát. Csomagold fóliába, és rakd fél órára a hűtőbe.
Pihentetést követően a tésztát lisztezett felületen gyúrd át, és nyújtsd ki fél centi vastagra. Tetszőleges méretű és formájú kiszúróval szaggasd ki. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejét szórd meg mákkal és a félretett sajttal, majd told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 15 perc alatt.
A sós sütik közül az angolok sajtos pogácsáját, a scone-t is feltétlenül próbáld ki! Ezt még keleszteni sem kell.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció