Omlós, cheddar sajtos, sós süti: isteni ropogtatnivaló

Ha nincs időd pogácsát sütni, hajtogatni, keleszteni, készíts hasonlóan finom cheddar sajtos, sós sütit.

Cheddar sajtos, sós süti
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mindig jó, ha van otthon sós snack, hisz megkínálhatod vele a vendégeket, rágcsálhatod egy jó film alatt, vagy csak úgy. A cheddar sajt különösen izgalmassá teszi az omlós kis sütiket. Jó, ha rögtön dupla adagot készítesz belőle, úgyis mindenki rájár. 

Cheddar sajtos, sós süti

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 2 db tojássárga
  • 1 teáskanál
  • mák
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a vajat, a sót, és morzsold össze. A kétféle sajtot reszeld le, keveset tegyél félre, a többit dolgozd a tésztához. Végül keverd hozzá a tojássárgákat, és gyors mozdulatokkal gyúrd egyneművé a tésztát. Csomagold fóliába, és rakd fél órára a hűtőbe.
 

Pihentetést követően a tésztát lisztezett felületen gyúrd át, és nyújtsd ki fél centi vastagra. Tetszőleges méretű és formájú kiszúróval szaggasd ki. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejét szórd meg mákkal és a félretett sajttal, majd told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 15 perc alatt. 
A sós sütik közül az angolok sajtos pogácsáját, a scone-t is feltétlenül próbáld ki! Ezt még keleszteni sem kell. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük