Omlós, cheddar sajtos, sós süti: isteni ropogtatnivaló
Ha nincs időd pogácsát sütni, hajtogatni, keleszteni, készíts hasonlóan finom cheddar sajtos, sós sütit.

cheddar-sajtos-suti
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Csak pár kulcsdarab kell a mindig sikkes és nőies öltözékhez: nyújtják az alakot és karcsúsítanak »

Ezeket edd rendszeresen a teltebb, rugalmasabb arcbőrért: minden megvan bennük, ami segíti a feszességet »

Rebel Wilson rátalált az egészséges fogyás receptjére: remek formában van a 40 éves színésznő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mindig jó, ha van otthon sós snack, hisz megkínálhatod vele a vendégeket, rágcsálhatod egy jó film alatt, vagy csak úgy. A cheddar sajt különösen izgalmassá teszi az omlós kis sütiket. Jó, ha rögtön dupla adagot készítesz belőle, úgyis mindenki rájár. 

Cheddar sajtos, sós süti

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 2 db tojássárga
  • 1 teáskanál
  • mák
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a vajat, a sót, és morzsold össze. A kétféle sajtot reszeld le, keveset tegyél félre, a többit dolgozd a tésztához. Végül keverd hozzá a tojássárgákat, és gyors mozdulatokkal gyúrd egyneművé a tésztát. Csomagold fóliába, és rakd fél órára a hűtőbe.
 

Pihentetést követően a tésztát lisztezett felületen gyúrd át, és nyújtsd ki fél centi vastagra. Tetszőleges méretű és formájú kiszúróval szaggasd ki. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejét szórd meg mákkal és a félretett sajttal, majd told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 15 perc alatt. 
A sós sütik közül az angolok sajtos pogácsáját, a scone-t is feltétlenül próbáld ki! Ezt még keleszteni sem kell. 

Ezt is szeretjük