Omlós, cheddar sajtos, sós süti: isteni ropogtatnivaló
Ha nincs időd pogácsát sütni, hajtogatni, keleszteni, készíts hasonlóan finom cheddar sajtos, sós sütit.

- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- Mikor van az aranylakodalom, és mi van előtte, utána? – A legfontosabb évfordulók nevei, amik már feledésbe merültek »
- Könnyű hidratáló arckrémek szomjas, vízhiányos bőrre: árakkal és lelőhelyekkel »
- Eva Longoria csodás narancssárga szettjein ámulunk: megjelenésével vidám színfoltja a cannes-i forgatagnak »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
- Nem ébredés után mutatja a valós testsúlyt a mérleg - Mikor kell méredzkedni a tudomány szerint?
Mindig jó, ha van otthon sós snack, hisz megkínálhatod vele a vendégeket, rágcsálhatod egy jó film alatt, vagy csak úgy. A cheddar sajt különösen izgalmassá teszi az omlós kis sütiket. Jó, ha rögtön dupla adagot készítesz belőle, úgyis mindenki rájár.
Cheddar sajtos, sós süti
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg trappista sajt
- 10 dkg cheddar sajt
- 2 db tojássárga
- 1 teáskanál só
- mák
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a vajat, a sót, és morzsold össze. A kétféle sajtot reszeld le, keveset tegyél félre, a többit dolgozd a tésztához. Végül keverd hozzá a tojássárgákat, és gyors mozdulatokkal gyúrd egyneművé a tésztát. Csomagold fóliába, és rakd fél órára a hűtőbe.
Pihentetést követően a tésztát lisztezett felületen gyúrd át, és nyújtsd ki fél centi vastagra. Tetszőleges méretű és formájú kiszúróval szaggasd ki. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejét szórd meg mákkal és a félretett sajttal, majd told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 15 perc alatt.
A sós sütik közül az angolok sajtos pogácsáját, a scone-t is feltétlenül próbáld ki! Ezt még keleszteni sem kell.
Még több recept