Rostdús vitaminbomba a céklás-narancsos téli saláta: sokáig eltelít és nagyon finom
Ez a vibráló, szuperegészséges saláta felturbózza az immunrendszeredet. Az egyszerű öntet is sokat dob rajta.


- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Átmennél most a biológiaérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Ma 81 éves Kovács P. József: a Magyar Televízió legendás bemondója így él napjainkban
- Felismered, melyik magyar városban készült a fotó? 9 kérdéses kvíz, hogy próbára tedd a tudásod
Az édeskés cékla az egyik kedvenc téli zöldségünk, ami naranccsal együtt tökéletes alapja egy izgalmas, szezonális salátának. Önmagában könnyed vacsora lehet, sőt akár köretnek is tökéletes. A mézes, olívás öntet még jobban kihozza a csodás ízeket.
Céklás-narancsos téli saláta
Hozzávalók
A salátához
- 30 dkg salátaalap
- 2 db narancs
- 2 db cékla
- 1 db gránátalma
- 1 db lila hagyma
- petrezselyem
- fenyőmag (elhagyható)
Az öntethez
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál borecet
- 2 teáskanál méz
- só
- bors
Elkészítés:
A céklát főzd puhára, majd hámozd meg, és vágd fel ízlés szerint. A narancsot és a lila hagymát is karikázd fel. Rakd a salátaalapot egy tálba, arra tedd a céklát, a narancsot, a lila hagymát.
Készítsd el az öntetet: keverd össze az olívaolajat, a mézet, a borecetet, a sót és a borsot. Locsold meg vele a salátát, majd óvatosan forgasd össze. Szórd meg a gránátalma magjával és a petrezselyemmel. Ha tudsz szerezni fenyőmagot, az is illik hozzá. Pihentesd 10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
A céklából egészséges hamburgerpogácsát is készíthetsz. Finom szaftos és kellemesen fűszeres lesz.
Még több recept