Roppanós, édeskés, céklás káposztasaláta: tedd el most az egész téli adagot
Végre együtt a két kedvenc: a káposzta és a cékla jól megférnek egymás mellett, és még felöntőlé sem kell a savanyúsághoz.

kaposztas-ceklasalata
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nem sokat bíznak a képzeletre a 80-as évek legdögösebb ruhafazonjai: Emily Ratajkowski sportot űz a villantásból »

Nem változtatott szabálytalan mosolyán, és milyen jól tette: a 36 éves modell pont így dögös »

Kim Kardashian visszarángatná a múltból a plüssmelegítőt: szívesen felednénk ezt a trendet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem kell választanod a káposztasaláta és a cékla közül, együtt is nagyon jók. Ráadásul egész télen könnyen hozzájuthatsz a vitaminban gazdag zöldségekhez, és jól tűrik a tárolást. Pofonegyszerű elkészíteni, nem kell semmit főzni, miközben a savanyúság áll, levet ereszt. Jól jön mindenféle húsos fogás mellé. 

Céklás káposztasaláta

Hozzávalók:

  • 1 kg cékla
  • 1 fej káposzta
  • 2 db lila hagyma
  • 30 dkg cukor
  • 3 dl ecet
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 evőkanál bors
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A káposzta külső leveleit távolítsd el, majd gyaluld le. A céklát pucold meg, alaposan mosd meg, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Rétegezd egymásra a céklát, a káposztát és a karikákra vágott hagymát. Szórd rá a cukrot, a borsot, a sót, öntsd le ecettel, és a kezeddel jól forgasd össze.
 

Letakarva pihentesd egy napon át, közben többször kevergesd meg a salátát. Rendezd üvegekbe, rakj mindegyikbe fokhagymát, sőt friss petrezselymet is szórhatsz a tetejére, majd mehetnek is az üvegek a polcra. 
A cékla balzsamecetes szirupban is kitűnő, és nem a megszokott. 

Ezt is szeretjük