Roppanós, édeskés, céklás káposztasaláta: tedd el most az egész téli adagot

Végre együtt a két kedvenc: a káposzta és a cékla jól megférnek egymás mellett, és még felöntőlé sem kell a savanyúsághoz.

Céklás káposztasaláta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem kell választanod a káposztasaláta és a cékla közül, együtt is nagyon jók. Ráadásul egész télen könnyen hozzájuthatsz a vitaminban gazdag zöldségekhez, és jól tűrik a tárolást. Pofonegyszerű elkészíteni, nem kell semmit főzni, miközben a savanyúság áll, levet ereszt. Jól jön mindenféle húsos fogás mellé. 

Céklás káposztasaláta

Hozzávalók

  • 1 kg cékla
  • 1 fej káposzta
  • 2 db lila hagyma
  • 30 dkg cukor
  • 3 dl ecet
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 evőkanál bors
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A káposzta külső leveleit távolítsd el, majd gyaluld le. A céklát pucold meg, alaposan mosd meg, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Rétegezd egymásra a céklát, a káposztát és a karikákra vágott hagymát. Szórd rá a cukrot, a borsot, a sót, öntsd le ecettel, és a kezeddel jól forgasd össze.
 

Letakarva pihentesd egy napon át, közben többször kevergesd meg a salátát. Rendezd üvegekbe, rakj mindegyikbe fokhagymát, sőt friss petrezselymet is szórhatsz a tetejére, majd mehetnek is az üvegek a polcra. 
A cékla balzsamecetes szirupban is kitűnő, és nem a megszokott. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük