Roppanós, édeskés, céklás káposztasaláta: tedd el most az egész téli adagot
Végre együtt a két kedvenc: a káposzta és a cékla jól megférnek egymás mellett, és még felöntőlé sem kell a savanyúsághoz.
Nem kell választanod a káposztasaláta és a cékla közül, együtt is nagyon jók. Ráadásul egész télen könnyen hozzájuthatsz a vitaminban gazdag zöldségekhez, és jól tűrik a tárolást. Pofonegyszerű elkészíteni, nem kell semmit főzni, miközben a savanyúság áll, levet ereszt. Jól jön mindenféle húsos fogás mellé.
Céklás káposztasaláta
Hozzávalók
- 1 kg cékla
- 1 fej káposzta
- 2 db lila hagyma
- 30 dkg cukor
- 3 dl ecet
- 1 fej fokhagyma
- 1 evőkanál bors
- só
- petrezselyem
Elkészítés:
A káposzta külső leveleit távolítsd el, majd gyaluld le. A céklát pucold meg, alaposan mosd meg, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Rétegezd egymásra a céklát, a káposztát és a karikákra vágott hagymát. Szórd rá a cukrot, a borsot, a sót, öntsd le ecettel, és a kezeddel jól forgasd össze.
Letakarva pihentesd egy napon át, közben többször kevergesd meg a salátát. Rendezd üvegekbe, rakj mindegyikbe fokhagymát, sőt friss petrezselymet is szórhatsz a tetejére, majd mehetnek is az üvegek a polcra.
A cékla balzsamecetes szirupban is kitűnő, és nem a megszokott.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció