Zsírégető, fűszeres céklaleves: beindítja a fogyást, és még finom is
Felejtsd el a menzai emléket, ez a céklaleves sokkal, de sokkal jobb!

Zsírégető, fűszeres céklaleves: beindítja a fogyást, és még finom is
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

A 29 éves Rita Ora durván rákattant a cipődivatra: legújabb fazonjai éppolyan dögösek, mint ő maga »

Feszesíti a petyhüdt bőrt, elsimítja a mikroráncokat: a frakcionált CO2 lézeres kezelés korrigálja a bőrhibákat »

Nőiesek, és szépen elrejtik a hasat ezek a szettek: előnyös fazonok gömbölyded idomokra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az ősz szuperzöldsége az egészséges és finom cékla, amiből ízletes levest készíthetsz. Érdemes rendszeresen fogyasztani, mert tele van vitaminnal, ásványi anyagokkal, és felturbózza az immunrendszert. Mivel nagyon kalóriaszegény, akkor is kiváló, ha diétázol.

Céklaleves recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db nagy cékla
  • 1 db lilahagyma
  • 1.5 dl joghurt
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 evőkanál méz
  • 5 dkg vaj
  • 0.5 db citrom
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A céklát pucold meg, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. A hagymát aprítsd fel, majd a forró vajon kezdd el párolni. Ha már üveges, add hozzá a céklát, és együtt is süsd egy-két percig. Közben ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, és morzsold bele a leveskockát. Öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent ellepjen, majd jó fél órán át főzd.


Amikor a cékla puha, vedd le a tűzről, és botmixerrel pépesítsd. Ha túl sűrű lenne, önts hozzá kevés vizet. Tedd vissza a tűzre, majd facsard bele a citrom levét, és add hozzá a mézet. Amikor már forr, állandó keverés mellett keverd hozzá a joghurtot. Forrald össze, és már tálalhatod is. 

Ezt is szeretjük