Karcsúsító, gyors céklafasírt

Nincs 300 kalória egy adag

Ha túl sok volt mostanában a hús, vagy fogyózol, süss ínycsiklandó, színpompás céklafasírtot.

A céklafasírt kívül ropogós, belül finom puha, szaftos. Nyugodtan jóllakhatsz vele, nem kell attól tartanod, hogy megterheli a gyomrodat. Önálló fogás is lehet, de főzelékekre feltétként is kerülhet. Melegen és hidegen is fogyaszthatod.

Céklafasírt

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 főtt cékla
  • 10 deka trappista sajt
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál só
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A főtt céklát kisebb lyukú reszelőn reszeld le, add hozzá a tojást, a tejfölt, ízesítsd sóval, borssal, és nyomd hozzá a fokhagymát. Reszeld hozzá a sajtot, és rakj hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy könnyen tudjál vele dolgozni. Ha nem áll össze, rakj hozzá kevés lisztet. Formázz a masszából fasírtokat.

Szitálj egy tányérba lisztet, és hempergesd meg benne a fasírtokat. Forrósíts olajat, majd pakold bele a formázott masszákat. Oldalankét süsd körülbelül három-három percig. Ha elég barnás, óvatosan szedd ki papírtörlőre, és a felesleges olajat csepegtesd le.

15776001 ffbaf7c40664d1f909686234bdcafd78 wm
Ezt is szeretjük