Karcsúsító, gyors céklafasírt
Ha túl sok volt mostanában a hús, vagy fogyózol, süss ínycsiklandó, színpompás céklafasírtot.
A céklafasírt kívül ropogós, belül finom puha, szaftos. Nyugodtan jóllakhatsz vele, nem kell attól tartanod, hogy megterheli a gyomrodat. Önálló fogás is lehet, de főzelékekre feltétként is kerülhet. Melegen és hidegen is fogyaszthatod.
Céklafasírt
Hozzávalók 4 személyre
- 1 főtt cékla
- 10 deka trappista sajt
- 2 tojás
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál só
- 1 gerezd fokhagyma
- bors
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
A főtt céklát kisebb lyukú reszelőn reszeld le, add hozzá a tojást, a tejfölt, ízesítsd sóval, borssal, és nyomd hozzá a fokhagymát. Reszeld hozzá a sajtot, és rakj hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy könnyen tudjál vele dolgozni. Ha nem áll össze, rakj hozzá kevés lisztet. Formázz a masszából fasírtokat.
Szitálj egy tányérba lisztet, és hempergesd meg benne a fasírtokat. Forrósíts olajat, majd pakold bele a formázott masszákat. Oldalankét süsd körülbelül három-három percig. Ha elég barnás, óvatosan szedd ki papírtörlőre, és a felesleges olajat csepegtesd le.
