Omlós diós búrkifli - A nagyi sem csinálna finomabbat
A búrkiflit érdemes otthon megsütni. Egyszerű, nagyon finom, és gyorsan elfogy.

Omlós diós búrkifli - A nagyi sem csinálna finomabbat
Ez is érdekelhet

Sokan rosszul használják az arcmaszkot - Eláruljuk, hogy kell, és egy szuper akciót is mutatunk (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Vastag a combjuk, és narancsbőrös a fenekük, de irtó dögösek fürdőruhában »

3 nyári ruhakatasztrófa, amire eddig te sem tudtad a megoldást »

Johnny Depp 19 éves lánya gyönyörű modell - Bombázó az új címlapfotón »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezt követően a búrkiflit már nem a kedvenc pékségedben szerzed be, hanem saját kezűleg készíted el. Ideális reggelire vagy vacsorára, és a gyerekek is imádni fogják. A diós mellett próbáld ki a mákos változatot is! Pocsayné Vincze Tünde receptje kincset ér.

Hozzávalók 16 darabhoz:

  • 2 csomag fagyasztott leveles tészta
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojásfehérje

Tetejére

  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg darált dió

Szóráshoz

  • porcukor
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd ki a leveles tésztát szobahőmérsékleten, majd lisztezett, sík felületen nyújtsd téglalap alakúra. A tojásokat válaszd ketté. A fehérjét verd kemény habbá, közben fokozatosan add hozzá a porcukrot, majd óvatosan keverd bele a darált diót. A kinyújtott tésztát vágd négy egyenlő részre. A tésztacsíkok egyik szélét kend meg tojássárgával. Helyezd a közepükre a diós habot, majd tekerd fel őket. Mindegyik kiflit vágd félbe, és hajtsd patkó alakúra. 

Rakd őket sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kend meg a tetejüket tojássárgával, és szórd meg darált dióval. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd aranybarnára körülbelül 20 perc alatt. Ha kész, hagyd kihűlni, és hintsd meg porcukorral.

Ezt is szeretjük