Omlós diós búrkifli - A nagyi sem csinálna finomabbat
A búrkiflit érdemes otthon megsütni. Egyszerű, nagyon finom, és gyorsan elfogy.
Ezt követően a búrkiflit már nem a kedvenc pékségedben szerzed be, hanem saját kezűleg készíted el. Ideális reggelire vagy vacsorára, és a gyerekek is imádni fogják. A diós mellett próbáld ki a mákos változatot is! Pocsayné Vincze Tünde receptje kincset ér.

Diós búrkifli
Hozzávalók 16 darabhoz
- 2 csomag fagyasztott leveles tészta
- 15 dkg darált dió
- 15 dkg porcukor
- 2 tojásfehérje
Tetejére
- 2 tojássárgája
- 5 dkg darált dió
Szóráshoz
- porcukor
Elkészítés:
Olvaszd ki a leveles tésztát szobahőmérsékleten, majd lisztezett, sík felületen nyújtsd téglalap alakúra. A tojásokat válaszd ketté. A fehérjét verd kemény habbá, közben fokozatosan add hozzá a porcukrot, majd óvatosan keverd bele a darált diót. A kinyújtott tésztát vágd négy egyenlő részre. A tésztacsíkok egyik szélét kend meg tojássárgával. Helyezd a közepükre a diós habot, majd tekerd fel őket. Mindegyik kiflit vágd félbe, és hajtsd patkó alakúra.
Rakd őket sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kend meg a tetejüket tojássárgával, és szórd meg darált dióval. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd aranybarnára körülbelül 20 perc alatt. Ha kész, hagyd kihűlni, és hintsd meg porcukorral.