A híres burgundi marharagu receptje egyenesen Franciaországból

A híres burgundi marharagu receptje egyenesen Franciaországból
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Tökéletes szemöldök gyanta nélkül: így fésüld, hogy szedni is alig kelljen »

Nincs köldöke a Victoria’s Secret modelljének: ilyen a hasa retus nélkül »

Így kommunikáld okosan, ha nem hívsz meg valakit az esküvőre, aki számít rá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bár sokan tartanak a burgundi ragutól, egyáltalán nem kell túlbonyolítani. Nem sokkal macerásabb, mint a mi marhapörköltünk. Tálaláskor kínálhatsz hozzá krumplipürét vagy puha kenyérszeleteket. Bár szinte mindenki másként készíti, Kard Éva eredeti receptje remek kiindulási alap.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg marhacomb
  • 15 dkg szalonna
  • 5 dl vörösbor
  • 3 dl marhahúsleves
  • 2 sárgarépa
  • 2 vöröshagyma
  • 2 paradicsom
  • 5 szemes bors
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 borókabogyó
  • kakukkfű
  • őrölt bors
  • liszt
Recept idők

Elkészítés:

A húst vágd fel körülbelül négycentis kockákra, majd szórd meg sóval és őrölt borssal. Dobj rá lisztet, és alaposan forgasd össze. Hevíts olajat egy serpenyőben, rakd bele a marhát, és kevergesd legalább fehéredésig. Ha kisebb az edény, a húst több adagban süsd elő, majd szedd ki az olajból.

Dobd a visszamaradt zsiradékba a felkockázott szalonnát, add hozzá előbb a megtisztított és vastagabb karikákra felvágott répát, majd pirítsd pár percig. Szórd rá az aprított fokhagymát, tedd bele az elősütött húst, a negyedekbe vágott vöröshagymát és a feldarabolt paradicsomot. Végül öntsd fel borral, marhahúslevessel, majd ízlés szerint sózd, és szórd meg a fűszerekkel.

Öntsd az előkészített ragut egy vastag falú edénybe vagy jénai tálba, majd fedd le. Rakd előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül három óra alatt párold puhára. Közben azért többször nézz rá, ha szükséges, pótold a folyadékot. Ha a hús és a zöldségek megpuhulnak, a szaft pedig szépen besűrűsödik, kiveheted a sütőből.

Ezt is szeretjük