A híres burgundi marharagu receptje egyenesen Franciaországból

A híres burgundi marharagu receptje egyenesen Franciaországból
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár sokan tartanak a burgundi ragutól, egyáltalán nem kell túlbonyolítani. Nem sokkal macerásabb, mint a mi marhapörköltünk. Tálaláskor kínálhatsz hozzá krumplipürét vagy puha kenyérszeleteket. Bár szinte mindenki másként készíti, Kard Éva eredeti receptje remek kiindulási alap.

Burgundi marharagu

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg marhacomb
  • 15 dkg szalonna
  • 5 dl vörösbor
  • 3 dl marhahúsleves
  • 2 sárgarépa
  • 2 vöröshagyma
  • 2 paradicsom
  • 5 szemes bors
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 borókabogyó
  • kakukkfű
  • őrölt bors
  • liszt
Recept idők

Elkészítés:

A húst vágd fel körülbelül négycentis kockákra, majd szórd meg sóval és őrölt borssal. Dobj rá lisztet, és alaposan forgasd össze. Hevíts olajat egy serpenyőben, rakd bele a marhát, és kevergesd legalább fehéredésig. Ha kisebb az edény, a húst több adagban süsd elő, majd szedd ki az olajból.

Dobd a visszamaradt zsiradékba a felkockázott szalonnát, add hozzá előbb a megtisztított és vastagabb karikákra felvágott répát, majd pirítsd pár percig. Szórd rá az aprított fokhagymát, tedd bele az elősütött húst, a negyedekbe vágott vöröshagymát és a feldarabolt paradicsomot. Végül öntsd fel borral, marhahúslevessel, majd ízlés szerint sózd, és szórd meg a fűszerekkel.

Öntsd az előkészített ragut egy vastag falú edénybe vagy jénai tálba, majd fedd le. Rakd előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül három óra alatt párold puhára. Közben azért többször nézz rá, ha szükséges, pótold a folyadékot. Ha a hús és a zöldségek megpuhulnak, a szaft pedig szépen besűrűsödik, kiveheted a sütőből.

Ezt is szeretjük