Lilahagymás burgonyaágyon sült remegős füstölt csülök
A burgonyaágyon sült csülök kívül jó ropogós, belül finom szaftos és remegős lesz.
Ha van római tálad, feltétlenül vedd elő a burgonyaágyon sült csülökhöz. Pakolj még hozzá lilahagymát, sőt, káposztával még tovább gazdagíthatod az amúgy is laktató ételt. A család legkritikusabb tagjai is elégedetten kóstolgatják majd a fűszeres csülköt.
Burgonyaágyon sült csülök
Hozzávalók 4 személyre
- 1 csülök
- 1,5 kg krumpli
- 3 evőkanál kristálycukor
- 2 lilahagyma
- 2 kávéskanál ételecet
- 2 kávéskanál római kömény
- só
- olaj
Elkészítés:
A csülköt mosd meg, ha akarod, fel is darabolhatod. Sózd, borsozd, és tedd a hűtőbe legalább fél órára. Közben áztasd be a római tálat, majd öntsd ki belőle a vizet, olajozd ki, rakd bele a meghámozott krumplikat. Ha nem túl nagyok, nem is kell felvágni, majd enyhén sózd meg. Erre helyezd a felkarikázott lilahagymát, majd pakold rá a füstölt csülköt a bőrével felfelé, és önts rá körülbelül egy deci vizet.
Rakd rá a cserépedényre a tetejét, és told a hideg vagy alig langyos sütőbe. Ne legyen túlságosan forró, különben elrepedhet az edény. Párold körülbelül egy órán keresztül 180 fokon, majd vedd le a cserépedény fedelét, és még további egy órán át süsd. Időnként locsold meg a saját zsírjával.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció