Bundában sült, roppanós bodza: fantasztikus desszert pofonegyszerűen
Nyílik a bodza, ilyenkor ne csak szörpöt készíts belőle, hanem a virágot bújtasd palacsintatésztába!
A legközelebbi séta alkalmával gyűjts a forgalomtól távol bodzavirágot, és süsd meg palacsintatésztában. Igazán üdítő, kellemesen édeskés desszertet tehetsz az asztalra. A tésztát turbózd vaníliával és fahéjjal. Ha igazán szezonálisan tálalnád, készíts hozzá eperöntetet, vagy kínáld fagyival!
Bundázott bodza
Hozzávalók 4 személyre
- 8 virág bodzavirág
- 2 dl tej
- 1 dl szénsavas ásványvíz
- 1 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 2 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 mokkáskanál fahéj
- olaj
Elkészítés:
A bodzavirágoknak lehetőleg hagyj egy kis szárat. Alaposan mosd meg, csepegtesd le. A tésztához a tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a tejet, a szénsavas vizet, a kétféle cukrot, a sót és a fahéjat, a lisztet, majd gépi vagy kézi habverővel dolgozd simára a masszát. Akkor jó, ha olyan sűrű, mint a hagyományos palacsintatészta. Egyesével mártogasd bele a bodzavirágokat. Ügyelj, hogy mindenhova jusson massza.
Egy serpenyőben hevíts olajat, és rakd bele a bundázott bodzákat. Süsd aranybarnára pár perc alatt, majd szedd ki, és papírtörlőn csepegtesd le az olajat. Még melegen szórd meg porcukorral.
Ha szörpöt is tennél el bodzából, ezzel a recepttel nem fogsz mellé.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció