Sütőben sült, szaftos bundás kenyér: a maradék legjobb felhasználása
A sütőben sült bundás kenyér különlegessége, hogy sokféle sajt is olvad a szeletek mellett a tepsiben.
Ha sütőben készíted el a reggelire vagy vacsorára való bundás kenyeret, biztos lehetsz abban, hogy nem szívja tele magát olajjal. Többféle sajtot is olvassz össze hozzá: a füstölt sajt, a cheddar és a mozzarella csodásan harmonizálnak benne. Most a szikkadt, többnapos kenyér is újjászülethet!
Bundás kenyér sütőben
Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg füstölt sajt
- 10 dkg cheddar sajt
- 10 dkg mozzarella
- 8 szelet kenyér
- 4 tojás
- 5 dl tejszín
- 1 teáskanál oregánó
- só
- bors
- késhegynyi chili
Elkészítés:
A tojásokat szórd meg sóval, borssal, oregánóval és chilivel, és verd fel a tejszínnel. Áztasd bele a kenyereket, és amikor megszívták magukat, helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben. Öntsd rá a maradék tojásos-tejszínes keveréket. A sajtokat reszeld le, és szórd a kenyerek mellé és a tetejükre. 200 fokon fél óra alatt süsd készre.
Ha inkább édes reggelire vágysz, a roppanós csokis granola nem fog csalódást okozni.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept