Szaftos, ízes csirkefasírt dinsztelt káposztával: a hús sütőben sül ropogósra
Süsd az ízletes csirkefasírtot sütőben, és akkor nem szívja magát tele olajjal. A dinsztelt káposzta kiváló hozzá köretnek.

- Így mutat ugyanaz a bőrhatású nadrág különböző stílusú szettekben: elképesztő, mennyi lehetőség rejlik benne »
- 4 nőies stílusvariáció a hullámos frizurára, ami most nagyon divatos: így készítheted el a csodás loknikat »
- Palvin Barbival az élen ők azok, akik sokak öltözködését inspirálják: 8 gyönyörű nő, aki fiatalon lett népszerű stílusikon »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Melyik magyar város látnivalója Gázi Kászim pasa dzsámija? 8 kérdés az ország neves helyeiről
- 3 európai ország, ahova kevés magyar utazik, pedig érdemes lenne: igazi gyöngyszemek
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Fontos változás jön a magyarországi utakon: komoly büntetést kaphat, aki nem tud róla
A fasírt minden alkalomra tökéletes, ráadásul hidegen-melegen egyformán finom. Sok kalóriát megspórolhatsz, ha csirkemellből készíted. Sőt a zsemlét akár zabpehellyel is helyettesítheted. Ha nem próbáltad még, érdemes dinsztelt káposztával is megkóstolni. Sőt mártogatóst is kínálhatsz hozzá.
Csirkefasírt dinsztelt káposztával
Hozzávalók
A fasírthoz
- 50 dkg csirkemell
- 2 db zsemle
- 2 db tojás
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- olaj
A párolt káposztához
- 1 kg káposzta
- 1 evőkanál cukor
- 2 evőkanál olaj
- 1 db vöröshagyma
- só
- bors
- őrölt kömény
Elkészítés:
A zsemlét áztasd vízbe, és facsard ki, majd tedd a darált húshoz. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot. Alaposan dolgozd össze. Ha túl lágy a massza, keverj még hozzá zsemlemorzsát.
Formázz tetszőleges nagyságú fasírtokat, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsold meg kevés olajjal, majd told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt.
A káposztát gyaluld le, sózd be, és pihentesd fél órát. Az olajat öntsd egy lábosba, rakd hozzá az apróra vágott vöröshagymát, majd dinszteld meg. Szórd hozzá a cukrot, majd karamellizáld meg. Forgasd bele a káposztát, önts hozzá kevés vizet, és kezdd párolni. Közben ízesítsd borssal és köménnyel, majd párold puhára. Ha szükséges, pótold a vizet, és időnként kevergesd meg. A végén öntsd hozzá az ecetet, és ha szükséges, sózd is meg.
A klasszikus Stefánia-vagdaltat sem lehet megunni. Melegen, hidegen és másnap is finom.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept