Szaftos, ízes csirkefasírt dinsztelt káposztával: a hús sütőben sül ropogósra
Süsd az ízletes csirkefasírtot sütőben, és akkor nem szívja magát tele olajjal. A dinsztelt káposzta kiváló hozzá köretnek.

csirkefasirt-parolt-kaposztaval
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fasírt minden alkalomra tökéletes, ráadásul hidegen-melegen egyformán finom. Sok kalóriát megspórolhatsz, ha csirkemellből készíted. Sőt a zsemlét akár zabpehellyel is helyettesítheted. Ha nem próbáltad még, érdemes dinsztelt káposztával is megkóstolni. Sőt mártogatóst is kínálhatsz hozzá. 

Csirkefasírt dinsztelt káposztával

Hozzávalók:

A fasírthoz

  • 50 dkg csirkemell
  • 2 db zsemle
  • 2 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj

A párolt káposztához

  • 1 kg káposzta
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
  • őrölt kömény
Recept idők

Elkészítés:

A zsemlét áztasd vízbe, és facsard ki, majd tedd a darált húshoz. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot. Alaposan dolgozd össze. Ha túl lágy a massza, keverj még hozzá zsemlemorzsát. 
Formázz tetszőleges nagyságú fasírtokat, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsold meg kevés olajjal, majd told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. 
 

A káposztát gyaluld le, sózd be, és pihentesd fél órát. Az olajat öntsd egy lábosba, rakd hozzá az apróra vágott vöröshagymát, majd dinszteld meg. Szórd hozzá a cukrot, majd karamellizáld meg. Forgasd bele a káposztát, önts hozzá kevés vizet, és kezdd párolni. Közben ízesítsd borssal és köménnyel, majd párold puhára. Ha szükséges, pótold a vizet, és időnként kevergesd meg. A végén öntsd hozzá az ecetet, és ha szükséges, sózd is meg. 
A klasszikus Stefánia-vagdaltat sem lehet megunni. Melegen, hidegen és másnap is finom.

Ezt is szeretjük