Sütőben sült, szaftos bundás kenyér: a maradék legjobb felhasználása

A sütőben sült bundás kenyér különlegessége, hogy sokféle sajt is olvad a szeletek mellett a tepsiben.

Bundás kenyér sütőben
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha sütőben készíted el a reggelire vagy vacsorára való bundás kenyeret, biztos lehetsz abban, hogy nem szívja tele magát olajjal. Többféle sajtot is olvassz össze hozzá: a füstölt sajt, a cheddar és a mozzarella csodásan harmonizálnak benne. Most a szikkadt, többnapos kenyér is újjászülethet!

Bundás kenyér sütőben

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 10 dkg mozzarella
  • 8 szelet kenyér
  • 4 tojás
  • 5 dl tejszín
  • 1 teáskanál oregánó
  • bors
  • késhegynyi chili
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat szórd meg sóval, borssal, oregánóval és chilivel, és verd fel a tejszínnel. Áztasd bele a kenyereket, és amikor megszívták magukat, helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben. Öntsd rá a maradék tojásos-tejszínes keveréket. A sajtokat reszeld le, és szórd a kenyerek mellé és a tetejükre. 200 fokon fél óra alatt süsd készre.

Ha inkább édes reggelire vágysz, a roppanós csokis granola nem fog csalódást okozni.

Fűszeres, ropogós házi kruton krémlevesekbe: finomabb és egészségesebb, mint a bolti

Ropogós házi krutonnal kínálva minden krémleves finomabb lesz.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük