Sütőben sült, szaftos bundás kenyér: a maradék legjobb felhasználása
A sütőben sült bundás kenyér különlegessége, hogy sokféle sajt is olvad a szeletek mellett a tepsiben.
Ha sütőben készíted el a reggelire vagy vacsorára való bundás kenyeret, biztos lehetsz abban, hogy nem szívja tele magát olajjal. Többféle sajtot is olvassz össze hozzá: a füstölt sajt, a cheddar és a mozzarella csodásan harmonizálnak benne. Most a szikkadt, többnapos kenyér is újjászülethet!
Bundás kenyér sütőben
Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg füstölt sajt
- 10 dkg cheddar sajt
- 10 dkg mozzarella
- 8 szelet kenyér
- 4 tojás
- 5 dl tejszín
- 1 teáskanál oregánó
- só
- bors
- késhegynyi chili
Elkészítés:
A tojásokat szórd meg sóval, borssal, oregánóval és chilivel, és verd fel a tejszínnel. Áztasd bele a kenyereket, és amikor megszívták magukat, helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben. Öntsd rá a maradék tojásos-tejszínes keveréket. A sajtokat reszeld le, és szórd a kenyerek mellé és a tetejükre. 200 fokon fél óra alatt süsd készre.
Ha inkább édes reggelire vágysz, a roppanós csokis granola nem fog csalódást okozni.
Fűszeres, ropogós házi kruton krémlevesekbe: finomabb és egészségesebb, mint a bolti
Ropogós házi krutonnal kínálva minden krémleves finomabb lesz.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció