
Ropogós, bundás harcsa sütőben
Süsd sütőben, különlegesen bundában a harcsát, hogy egészségesebb, diétásabb legyen.

Ízletes, könnyű és viszonylag gyors rántott halat szeretnél készíteni? Akkor a sütőben sült bundás harcsa receptje neked szól. Nem kell hosszú időt a tűzhely mellett ácsorogni, nem lesz az egész lakás olajszagú, és nem tartalmaz sok kalóriát. A nem mindennapi bunda még jobban feldobja Biró Sára finom fogását.

Bundás harcsa
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg harcsafilé
- 3 púpozott evőkanál zabpehely
- 3 evőkanál tönkölybúzaliszt
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 citrom
- só
- bors
- kapor
Elkészítés:
A halat öblítsd le, itasd le róla papírtörlővel a vizet. Vágj két ujjnyi szeleteket belőle, majd hintsd meg sóval, borssal. Facsarj rá néhány csepp citromlevet. A lisztet, a zabpelyhet és a paprikát keverd össze, majd forgasd bele alaposan a halszeleteket.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, kend ki olívaolajjal, majd helyezd rá a bepanírozott harcsaszeleteket. Kevés olívaolajjal spricceld meg. Tegyél a halak mellé citromkarikákat, és rakj rájuk kaprot is. Told 200 fokra felhevített sütőbe, és körülbelül 25-30 perc alatt süsd ropogósra. Amikor a felső része megpirul, fordítsd meg. Zöld kaporral meghintve tálald.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept