Régimódi bundás alma: fahéjas palacsintatésztában sül a gyümölcs

A bundás almával visszahozhatod a régi ízeket. Langyosan, fahéjas porcukorral megszórva a legfinomabb.

bundas-alma
beauty and style
Top olvasott cikkek

Alma pongyolában: akár így is ismerheted a régi kedvencet. Gyorsan, egyszerűen elkészíthető desszert, a savanykás alma édes, fahéjas palacsintatésztában sütve ellenállhatatlan. Mivel melegen fogyasztva a legfinomabb, hidegebb napokon, estéken kifejezetten jólesik. 

Fahéjas bundás alma receptje

Hozzávalók

  • 3 db alma
  • 15 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1.5 dl tej
  • 1.5 dl szénsavas víz
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • olaj a sütéshez
  • liszt a forgatáshoz
Recept idők

Elkészítés:

Az almát hámozd meg, vágd ketté, a magházat távolítsd el, majd szeleteld körülbelül egy centi vastag karikákra. Ezután csepegtess a gyümölcsre citromlevet, hogy ne barnuljon meg. A masszához üsd egy tálba a tojást, keverd hozzá a kétféle cukrot, a fahéjat, és öntsd hozzá a tejet, majd az ásványvizet. Végül forgass hozzá annyi lisztet, hogy a palacsintánál kicsit sűrűbb tésztát kapj. Ha túl folyós, adj hozzá még lisztet, amennyiben lazítanád, tejjel megteheted. 
 

Az almaszeleteket forgasd meg kevés lisztben, majd mártsd a palacsintatésztába, és a forró olajon süsd meg oldalanként körülbelül négy-négy perc alatt aranybarnára. Szedd papírtörlőre, és itasd le a bundás almáról az olajat. Fahéjas porcukorral megszórva kínáld.
A fahéjas-almás pitének sem lehet ellenállni. Főleg, ha a töltelék jó vastag, a tészta pedig omlós. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük