Régimódi bundás alma: fahéjas palacsintatésztában sül a gyümölcs
A bundás almával visszahozhatod a régi ízeket. Langyosan, fahéjas porcukorral megszórva a legfinomabb.

bundas-alma
Ez is érdekelhet
    • 29
    • 30
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
beauty and style
Top olvasott cikkek

Alma pongyolában: akár így is ismerheted a régi kedvencet. Gyorsan, egyszerűen elkészíthető desszert, a savanykás alma édes, fahéjas palacsintatésztában sütve ellenállhatatlan. Mivel melegen fogyasztva a legfinomabb, hidegebb napokon, estéken kifejezetten jólesik. 

Fahéjas bundás alma receptje

Hozzávalók:

  • 3 db alma
  • 15 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1.5 dl tej
  • 1.5 dl szénsavas víz
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • olaj a sütéshez
  • liszt a forgatáshoz
Recept idők

Elkészítés:

Az almát hámozd meg, vágd ketté, a magházat távolítsd el, majd szeleteld körülbelül egy centi vastag karikákra. Ezután csepegtess a gyümölcsre citromlevet, hogy ne barnuljon meg. A masszához üsd egy tálba a tojást, keverd hozzá a kétféle cukrot, a fahéjat, és öntsd hozzá a tejet, majd az ásványvizet. Végül forgass hozzá annyi lisztet, hogy a palacsintánál kicsit sűrűbb tésztát kapj. Ha túl folyós, adj hozzá még lisztet, amennyiben lazítanád, tejjel megteheted. 
 

Az almaszeleteket forgasd meg kevés lisztben, majd mártsd a palacsintatésztába, és a forró olajon süsd meg oldalanként körülbelül négy-négy perc alatt aranybarnára. Szedd papírtörlőre, és itasd le a bundás almáról az olajat. Fahéjas porcukorral megszórva kínáld.
A fahéjas-almás pitének sem lehet ellenállni. Főleg, ha a töltelék jó vastag, a tészta pedig omlós. 

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük