Régimódi bundás alma: fahéjas palacsintatésztában sül a gyümölcs
A bundás almával visszahozhatod a régi ízeket. Langyosan, fahéjas porcukorral megszórva a legfinomabb.

- 8 kortalan ruhadarab, ami nem hiányozhat a tavaszi ruhatárból: egyszerűek, mégis felpezsdítik a megjelenést »
- Egyedi tervezésű ruhák narancshéjból és banánrostból: itt nézheted meg az ingyenes divatkiállítást »
- A 32 éves Emma Roberts elsütötte a tavasz legnőiesebb divatirányzatát: ilyen bájos és vidám tud lenni egy színes, virágos ruha »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Melyik magyar város látnivalója Gázi Kászim pasa dzsámija? 8 kérdés az ország neves helyeiről
- 3 európai ország, ahova kevés magyar utazik, pedig érdemes lenne: igazi gyöngyszemek
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Fontos változás jön a magyarországi utakon: komoly büntetést kaphat, aki nem tud róla
Alma pongyolában: akár így is ismerheted a régi kedvencet. Gyorsan, egyszerűen elkészíthető desszert, a savanykás alma édes, fahéjas palacsintatésztában sütve ellenállhatatlan. Mivel melegen fogyasztva a legfinomabb, hidegebb napokon, estéken kifejezetten jólesik.
Fahéjas bundás alma receptje
Hozzávalók
- 3 db alma
- 15 dkg liszt
- 2 db tojás
- 1.5 dl tej
- 1.5 dl szénsavas víz
- 1 evőkanál cukor
- 1 teáskanál citromlé
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
- olaj a sütéshez
- liszt a forgatáshoz
Elkészítés:
Az almát hámozd meg, vágd ketté, a magházat távolítsd el, majd szeleteld körülbelül egy centi vastag karikákra. Ezután csepegtess a gyümölcsre citromlevet, hogy ne barnuljon meg. A masszához üsd egy tálba a tojást, keverd hozzá a kétféle cukrot, a fahéjat, és öntsd hozzá a tejet, majd az ásványvizet. Végül forgass hozzá annyi lisztet, hogy a palacsintánál kicsit sűrűbb tésztát kapj. Ha túl folyós, adj hozzá még lisztet, amennyiben lazítanád, tejjel megteheted.
Az almaszeleteket forgasd meg kevés lisztben, majd mártsd a palacsintatésztába, és a forró olajon süsd meg oldalanként körülbelül négy-négy perc alatt aranybarnára. Szedd papírtörlőre, és itasd le a bundás almáról az olajat. Fahéjas porcukorral megszórva kínáld.
A fahéjas-almás pitének sem lehet ellenállni. Főleg, ha a töltelék jó vastag, a tészta pedig omlós.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept