Illatos bundás alma fahéjas cukorba forgatva: a nagyi annak idején így készítette
A fahéjas cukorba forgatott bundás alma igazi nosztalgikus hangulatú édesség.
Ha annak idején a te nagymamád is készített bundás almát, azért, ha nem, azért készítsd el ezt a mennyei édeséget. A gyümölcsöt sűrű palacsintatésztában mártsd meg, egy kevés olajon süsd ropogósra, végül pedig szórd meg fahéjas cukorral.
Bundás alma fahéjas cukorral
Hozzávalók
- 15 dkg liszt + kevés a forgatáshoz
- 3 nagy alma
- 2 tojás
- 1.5 dl tej
- 1 evőkanál porcukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csipet só
- olaj a sütéshez
A szóráshoz
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A lisztet keverd el a tojásokkal, a tejjel, a porcukorral, a sóval és a fahéjjal. Reszelj bele egy fél almát. A többi almát hámozd meg, egy éles késsel középen vájd ki a csumájukat, és szeld őket fél-egy centi vastag karikákra. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat. Az almaszeleteket először forgasd meg lisztben, utána a palacsintatésztában, majd helyezd őket az olajba, és oldalanként két-három perc alatt süsd őket pirosra. Közben a szóráshoz való fahéjat keverd el a kristálycukorral. A kisült almákat tedd papírtörlőre, ami felszívja a felesleges zsiradékot, még forrón hempergesd meg a fahéjas cukorban, és melegen tálald.
Ha rád tört a nosztalgia, vagy csak simán almás édességre vágysz, a fahéjas cukorral megszórt pufi almás palacsintának is örülni fogsz.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció