Nincs 300 kalória egy adag: egyszerű, krémes brokkolis tészta
A brokkolis tészta ízletes, nem terheli meg a gyomort, mégis laktató. A válogatósoknak is bejön.

Ez is érdekelhet

London gyerekkel is felejthetetlen: így tegyük kényelmessé az utat! (x)

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

beauty and style

Frissítő arc- és testpermet házilag - Előzd meg a ráncosodást! »

3 nő, akitől sokat tanulhatsz a szépségápolásról - Kövesd be őket az Instán! »

Nőies szettek esős nyári napokra: jobb kedvre derítenek, ha rossz az idő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A brokkoli igazi vitaminbomba, így jó, ha rendszeresen a tányérodra kerül valamilyen formában. Rengeteg módon elkészítheted, ám ez a mascarponéval gazdagított tészta különösen finom. Kard Éva receptjét elsőre megszereted.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagy csokor brokkoli
  • 25 dkg tészta
  • 15 dkg mascarpone
  • fél dl tejszín
  • 1 zöldségleveskocka
  • 1 evőkanál étolaj
  • fél citrom leve
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit szedd rózsáira, a visszamaradt szárrészt vékonyan pucold meg, és vágd fel kisebb darabokra. Egy fazékba önts vizet, majd add hozzá az olajat, a zöldségleveskockát, a sót, és kezdd melegíteni. Amikor már forr, tedd bele a szárrészét. Ha félpuha, add hozzá a brokkolirózsákat, és pár perc alatt főzd roppanósra. Ekkor egy szűrőkanállal szedd ki, és hideg vízzel öblítsd le.

A brokkoli rózsáiból tégy félre néhány darabot. A többi zöldséghez add hozzá a mascarponét, a tejszínt, a citromlevet, és ízlés szerint sózd, borsozd, majd pépesítsd botmixerrel. A visszamaradt főzőlevet újra forrald fel, tedd bele a tésztát, és főzd ízlés szerint puhára. Szűrd le, hideg vízzel öblítsd le, majd csepegtesd le. Ezután keverd a pépesített, meleg brokkoliszószhoz a tésztát, majd a félretett brokkolit is óvatosan rakd hozzá. Rögtön tálald, ízlés szerint frissen őrölhetsz rá borsot, és csepegtethetsz rá citromlevet is.

Ezt is szeretjük