30 perces brokkolis, sajtos tészta: gyors és egyszerű főétel
A brokkoliból és a tésztából villámgyorsan laktató, ízletes fogást kerekíthetsz. Ez a recept a böjti időszakra is jól jön.

brokkolis-sajtos-teszta-receptje
Ez is érdekelhet

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

Nátha, megfázás, influenza, vagy a „legrosszabb“…. (x)

Törzshajlítás 1440-szer? Naponta?! (x)

Kert és erkély: a Te otthonod (x)

beauty and style

Javítja a bőr textúráját és segít megszabadulni a felesleges zsírtól: erre jó a velashape kezelés »

Stílusos és kényelmes pulcsik az otthon töltött napokra: online is beszerezheted őket »

Eltünteti a sötét karikákat és élénkebbé teszi a bőrt: házi maszk karikás szemekre 2 hozzávalóból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha gyors, mégis ízletes ételre vágysz, a brokkolis-sajtos tészta jó megoldás. A legkényelmesebb tempóban is elkészül 30 perc alatt, ha a brokkolit és a tésztát nem ugyanabban a vízben főzöd, még gyorsabban végzel vele. A szuperzöldséget ráadásul érdemes minél többször fogyasztani, hisz igazi tuning a szervezetnek. A legjobban a parmezán illik hozzá, de más sajtot is tehetsz a tetejére. Ha nem böjtölsz, baconnel is gazdagíthatod. 

Brokkolis, sajtos tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg penne
  • 10 dkg parmezán
  • 1 fej brokkoli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 ág bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit szedd rózsáira, alaposan mosd meg, és dobd forrásban lévő só vízbe. Főzd körülbelül hét perc alatt fogkeményre. Figyelj, hogy a brokkoli ne essen szét, maradjon kicsit roppanós. A tésztát megfőzheted a zöldség főzővizében. Amikor fogkemény, szűrd le, és csepegtesd le, a főzővízből keveset tegyél félre. 

Hevíts olívaolajat egy lábosban, és süsd benne addig a zúzott fokhagymát, amíg elkezd színesedni. Dobd rá a brokkolit, süsd azzal is egy kicsit, majd rakd hozzá a tésztát, és forgasd össze. Önts rá két-három kanál főzőlevet, így nem lesz száraz. Rottyantsd össze kicsit, sózd, borsozd, a tetejére pedig szórj bazsalikomot, reszelt parmezánt.
A brokkoli krémsajtos, tejfölös szószban sütve is isteni, ráadásul főétel és köret is lehet. 

Ezt is szeretjük