Brokkolis triplasajtos tészta a sütőből: kívül ropogós, belül krémes, szaftos
Tele van sokféle finomsággal, a szósz krémes, és összesütve valami csúcs: a brokkolis-sajtos tészta ráadásul nagyon egyszerű.
A krémes sajtszószban sült élénkzöld brokkoli kiadós főfogás lehet. A zöldséget és a tésztát akár egy fazékban is főzheted. Ha nem jutsz friss brokkolihoz, mirelitet is használhatsz. Érdemes legalább egy karakteres sajtot tenni a zöldség tetejére. Pennével, makarónival is nagyon finom.

Brokkolis-sajtos tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej közepes brokkoli
- 50 dkg tészta
- 10 dkg trappista sajt
- 10 dkg cheddar sajt
- 2 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ág bazsalikom
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A brokkolit alaposan mosd meg, és szedd rózsáira. Dobd forrásban lévő vízben, és főzd roppanósra nyolc-tíz perc alatt. A tésztát is főzd fogkeményre a csomagoláson található idő alatt. Szűrd le, és csepegtesd le.
Egy tűzálló tálat kenj ki kevés zsiradékkal. Rakd bele a tésztát, majd locsold meg a sóval, borssal, szerecsendióval, bazsalikommal, zúzott fokhagymával és krémsajttal elkevert tejszínnel. Szórd meg a reszelt trappista és cheddar sajttal. Rakd forró sütőbe, és 200 fokon süsd meg 20 perc alatt.
