Brokkolis triplasajtos tészta a sütőből: kívül ropogós, belül krémes, szaftos

Tele van sokféle finomsággal, a szósz krémes, és összesütve valami csúcs: a brokkolis-sajtos tészta ráadásul nagyon egyszerű.

Brokkolis triplasajtos tészta a sütőből: kívül ropogós, belül krémes, szaftos
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A krémes sajtszószban sült élénkzöld brokkoli kiadós főfogás lehet. A zöldséget és a tésztát akár egy fazékban is főzheted. Ha nem jutsz friss brokkolihoz, mirelitet is használhatsz. Érdemes legalább egy karakteres sajtot tenni a zöldség tetejére. Pennével, makarónival is nagyon finom.

Brokkolis-sajtos tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej közepes brokkoli
  • 50 dkg tészta
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ág bazsalikom
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit alaposan mosd meg, és szedd rózsáira. Dobd forrásban lévő vízben, és főzd roppanósra nyolc-tíz perc alatt. A tésztát is főzd fogkeményre a csomagoláson található idő alatt. Szűrd le, és csepegtesd le.
 

Egy tűzálló tálat kenj ki kevés zsiradékkal. Rakd bele a tésztát, majd locsold meg a sóval, borssal, szerecsendióval, bazsalikommal, zúzott fokhagymával és krémsajttal elkevert tejszínnel. Szórd meg a reszelt trappista és cheddar sajttal. Rakd forró sütőbe, és 200 fokon süsd meg 20 perc alatt.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük