Brokkolis triplasajtos tészta a sütőből: kívül ropogós, belül krémes, szaftos
Tele van sokféle finomsággal, a szósz krémes, és összesütve valami csúcs: a brokkolis-sajtos tészta ráadásul nagyon egyszerű.

Brokkolis triplasajtos tészta a sütőből: kívül ropogós, belül krémes, szaftos
Ez is érdekelhet

5 tipp, hogy hogyan lendítsd fel a szépségszalonod forgalmát! (x)

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

Bettina fejlődése végre beindult (x)

beauty and style

Gyönyörű, érzéki nők, akik nem kilókban mérik a szépségüket: vastag a combjuk, de nem az a lényeg »

A 73 éves Cher 40-nek sem néz ki a reklámfotón: egyetlen ránc sincs a popdíva arcán »

Újra divatos a dauer, de már nem olyan, mint régen: a bio tartós hullám kíméletesebb opció lehet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A krémes sajtszószban sült élénkzöld brokkoli kiadós főfogás lehet. A zöldséget és a tésztát akár egy fazékban is főzheted. Ha nem jutsz friss brokkolihoz, mirelitet is használhatsz. Érdemes legalább egy karakteres sajtot tenni a zöldség tetejére. Pennével, makarónival is nagyon finom.

Brokkolis-sajtos tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fej közepes brokkoli
  • 50 dkg tészta
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ág bazsalikom
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit alaposan mosd meg, és szedd rózsáira. Dobd forrásban lévő vízben, és főzd roppanósra nyolc-tíz perc alatt. A tésztát is főzd fogkeményre a csomagoláson található idő alatt. Szűrd le, és csepegtesd le.
 

Egy tűzálló tálat kenj ki kevés zsiradékkal. Rakd bele a tésztát, majd locsold meg a sóval, borssal, szerecsendióval, bazsalikommal, zúzott fokhagymával és krémsajttal elkevert tejszínnel. Szórd meg a reszelt trappista és cheddar sajttal. Rakd forró sütőbe, és 200 fokon süsd meg 20 perc alatt.

Ezt is szeretjük