Brokkolis rakott krumpli: fokhagymás tejszínnel, dupla adag sajttal fenséges
A rakott krumplit minden formában imádjuk, brokkolival gazdagítva, jó szaftosan tuti nyerő.

brokkolis-rakott-krumpli
Ez is érdekelhet

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

Táplálja és hidratálja a bőrt: házi, szépítő pakolás kakaóból és avokádóból »

Az 52 éves Julia Roberts mesterien bánik a sötét színekkel: a színésznő tudja, mi a sikkes elegancia »

6 nőies, gyors frizura állig érő hajból: szuper fazonok, ha változtatnál »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rakott krumpli egyik nagy előnye, hogy mindig a hűtőd tartalmához és az ízlésedhez igazíthatod. Néha lépj túl a klasszikus tojásos, kolbászos, tejfölös variáción! Ezúttal brokkolival készül, és akár újkrumplit is használhatsz hozzá. Míg a zöldségek omlósra sülnek, a vastag sajtréteg jó ropogós lesz. 

Brokkolis rakott krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fej brokkoli
  • 70 dkg krumpli
  • 10 dkg gouda sajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 4 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, ha újburgonyát használsz, elég megkapargatni. Főzd 15-20 percig, majd szűrd le, csepegtesd le, és karikázd fel. A brokkolit szedd rózsákra, és sós vízben főzd hét-nyolc percig. 

Egy lábosban hevítsd fel a vajat, majd add hozzá az aprított vöröshagymát, és kevergetve süsd két-három percig. Szórd hozzá a lisztet, a borsot, a sót, a szerecsendiót, majd öntsd fel a zúzott fokhagymával elkevert tejszínnel. Forrald fel, közben folyamatosan kevergesd. Add hozzá a sajt felét, és kis lángon főzd egy-két percig, vagy amíg a sajt megolvad, és a szósz jó sűrű lesz, majd húzd le a tűzről. 
 

Egy tűzálló edényt kenj ki zsiradékkal, és rétegezd bele a zöldségeket, majd borítsd le a sajtos, tejszínes szósszal. Reszeld a tetejére a maradék sajtot. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 40 perc alatt. Amikor a zöldségek puhák, a sajt megolvadt, kiveheted a sütőből.  
Ha szereted a tejszínes szósszal készülő ételeket, akkor a francia rakott krumplit is szeretni fogod.  

Ezt is szeretjük