Brokkolis, karfiolos zöldségrakott: sokáig eltelít, finom, és nagyon egészséges
A brokkoli és a karfiol külön-külön is szuper zöldség, együtt pedig igazi tuningot jelenthetnek a szervezetednek. Sütve, sajttal, tejszínnel fenségesek.

karfiolos-brokkolis-rakottas
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A brokkoli és a karfiol annyi vitamint, ásványi anyagot tartalmaz, ráadásul tele vannak antioxidánsokkal, hogy legalább hetente kellene fogyasztani mindkettőből. Jó hír, hogy ezek a zöldségek kevés kalóriát tartalmaznak, így még tejszínt is megengedhetsz a rakottas tetejére. A brokkolit és karfiolt nyugodtan főzheted egy edényben. 

Brokkolis, karfiolos zöldségrakott

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 1 fej brokkoli
  • 20 dkg sajt
  • 2.5 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt és a brokkolit szedd rózsákra, és mosd meg. Dobd a zöldségeket forrásban lévő, sós vízbe, és főzd öt percig, majd szűrd le, és csepegtesd le. Nem kell teljesen megpuhulniuk. 
Egy tálban keverd össze a tejszínt sóval, borssal, fokhagymával, szerecsendióval. 

Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, és rendezd el benne a zöldségeket. Öntsd le a tejszínes keverékkel, majd szórd meg reszelt sajttal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 20 percig, amíg a sajt teteje megpirul, a zöldségek pedig megpuhulnak. 
A karfiolt számtalan változatban elkészítheted. Próbáltad már izgalmas steakként?

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük