Ínyenc brokkolis-csirkés rakott tészta: sok sajttal még csábítóbb

A brokkolis-csirkés rakott tészta selymes besamellel fenséges. Főleg, ha többféle sajt is kerül a tetejére.

Brokkolis-csirkés rakott tészta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rakott tésztákat rengeteg módon készítheted, a brokkoli, a csirke és a sajt kombinációja csak jó lehet. Akár maradék sült húst is felhasználhatsz a kiadós, laktató fogáshoz. A tésztát ne főzd teljesen készre, csak félkeményre, mert a sütőben még puhulni fog. Érdemes kétféle sajtot szórni a tetejére. Jó, ha az egyik karakteresebb. 

Brokkolis-csirkés rakott tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg tészta
  • 30 dkg csirkemell
  • 1 fej brokkoli
  • 4 dl tej
  • 4 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát dobd forrásban lévő, sós vízbe, és főzd fogkeményre a csomagoláson található utasítások szerint. Szűrd le, és csepegtesd le. 
A rózsákra szedett brokkolit is főzd félig puhára körülbelül nyolc-tíz perc alatt.

 

Egy nagy serpenyőben közepes lángon hevítsd fel az olívaolajat, add hozzá a zúzott fokhagymát, és kevergetve süsd kicsit. Dobd hozzá a kis kockákra vágott csirkemellet, a sót, a borsot és a kakukkfüvet. Süsd közepes lángon hat-nyolc percig, amíg a csirke mindenhol megpirul.

 

Egy másik edényben olvaszd fel a vajat, és keverd hozzá a lisztet. Öntsd fel a tejjel, és kevergetve főzd sűrűre. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, és rakd hozzá a reszelt sajt felét. Egy tepsit kenj ki vajjal, és egyengesd el benne a tésztát. Öntsd le a besamellel, majd rakd hozzá a brokkolit és a csirkét. Óvatosan forgasd össze, és szórd meg a maradék reszelt sajttal. told forró sütőbe, és süsd 180 fokon körülbelül 25 percig. 

Brokkolis-csirkés egytálétel pirult sajttal megkoronázva: krémes rizs az alapja

Nem kell attól félni, hogy a rizs száraz vagy íztelen lesz, ugyanis alaplében fő, majd sajtos besamelmártással sül össze.

Elolvasom

Kép: Getty Images

Ezt is szeretjük