Ropogós pizza liszt nélkül, sok zöldséggel: ezt nem kell dagasztani és keleszteni
A nagyon alacsony kalóriatartalmú, gluténmentes pizza alapja a brokkoli. Pakold meg bátran a kedvenc feltéteddel!

brokkolipizza
Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Helyes kontúrozással szépen hangsúlyozható az arcforma: megmutatjuk, hogyan csináld »

Botrány a Victoria’s Secretnél: ezért nem lesz idén divatbemutató »

Természetes anti-aging fegyver: ha nem bízol a retinolban, próbáld ki a bakuchiolt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha imádod a pizzát, és a fogyókúra alatt sem akarsz róla lemondani, készítsd egy kicsit másként! A karfiolhoz hasonlóan a szuperegészséges brokkoli is kiváló alap, és büntetlenül eheted. Ráadásul a pizzának csodás zöld színe lesz. A zöldségmasszát feldobhatod különféle fűszerekkel és parmezánnal. A tetejére bármit tehetsz. 

Brokkolipizza

Hozzávalók:

  • 1 fej brokkoli
  • 10 dkg sajt
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 0.5 db avokádó
  • 1 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál oregánó
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit mosd meg, szedd rózsáira, rakd késes aprítógépbe, és aprítsd akkorára, mint a rizs, vagy reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. Tedd egy tálba, és a mikróban süsd egy-két percig. Várd meg, míg kihűl, majd rakd át egy konyharuhára, és csavard ki belőle a nedvességet.


Add hozzá a tojást, a pépesített avokádót, az apróra reszelt parmezánt, és ízesítsd zúzott fokhagymával, sóval, borssal, oregánóval, majd keverd jól össze. Terítsd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, formázhatsz belőle korongot is, és süsd nyolc percig. Szórd meg reszelt sajttal, és süsd addig, amíg az ráolvad. Óvatosan szedd le a papírról, mert törékeny. A tetejére tehetsz még szószt, lilahagymát, kolbász, gombát vagy éppen sonkát, más zöldséget. 
A karfiolpizza is hasonlóan készül, és annyit ehetsz belőle, amennyit csak akarsz. 

Ezt is szeretjük