Grillezett fahéjas ananász, ahogy Brazíliában készítik: rácson vagy tepsiben is sülhet
A brazil sült ananász húsok mellé köretként vagy desszertnek is megállja a helyét.
A népszerű brazil finomsághoz, a sült ananászhoz tényleg nem kell semmi különleges hozzávaló. Vannak, akik grillrácson szeretik készíteni, mások inkább arra szavaznak, hogy letakarva, sütőben süssük, ekkor ugyanis az édes szaft még jobban átjárja a gyümölcsöt. Ragacsos sült oldalas mellé különösen finom, de desszertként is tálalhatod.
Brazil sült ananász
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg barna cukor
- 3 dkg vaj
- 2 teáskanál fahéj
- 1 ananász
Elkészítés:
Az ananászt hámozd meg, és vágd hasábokra. A cukrot keverd el a fahéjjal. Az ananászszeleteket forgasd meg a cukorban úgy, hogy mindenhol egyformán bevonja. Még jobb módszer, ha a szeleteket egy zárható tasakba teszed, erre öntöd a cukros keveréket, és jól összerázod.
A sütést kétféle módon végezheted. Forró grillrácsra pakolva oldalanként három-öt perc alatt megsülnek. Ha tepsibe teszed, béleld ki sütőpapírral. A papírra kockázz vajat, és helyezd rá az ananászszeleteket. Takard le alufóliával, és 25-30 perc alatt süsd őket puhára.
Az ananász húsok mellé is jól passzol: ezt a csirkecurryt is remekül kiegészíti.
Kókusztejben főtt, omlós csirke: az édes és sós ízek tökéletes találkozása
A kókusztej nemcsak kiváló ital, de az ázsiai konyhakultúra egyik legfontosabb alapanyaga is egyben. Sűrű és krémes állagával bármilyen ételnek egzotikus bájt kölcsönöz.
ElolvasomKép: WildLivingArts / Getty Images
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció