Borsós gnocchi ropogós baconnel a tetején: fokhagymás, tejszínes szósszal fenséges
Bolti gnocchiból villámgyorsan ínycsiklandó, laktató ebédet készíthetsz. Amíg a tészta megfő, a szósszal is végzel.
Az olaszok nudlija, a gnocchi a legkülönfélébb feltétekkel is sikert arat. A borsó és a ropogós bacon jól illik a tésztához, továbbá a selymes besamelt is gyorsan elkészítheted hozzá. Fagyasztott vagy előfőzött tésztából is tökéletes lesz a végeredmény.
Borsós, baconos gnocchi
Hozzávalók
- 50 dkg gnocchi
- 15 dkg bacon
- 5 dkg sajt
- 3 dkg liszt
- 3 dkg vaj
- 1 dl tej
- 1 dl tejszín
- 1 bögre borsó
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A tésztát rakd forrásban lévő vízbe, dobj hozzá sót, és főzd a csomagoláson található ideig. Szűrd le, és csepegtesd le. A bacont süsd a zsírjára egy nagy serpenyőben, majd szedd ki a szalonnadarabokat. Rakd a visszamaradt zsiradékba a zöldborsót, és alacsony hőfokon párold két-három percig.
A vajat olvaszd fel egy lábosban, szórd bele a lisztet, és kevergesd addig, amíg elkezd színesedni. Arra ügyelj, hogy ne piruljon meg. Öntsd fel a tejjel, a tejszínnel, főzd öt percig, vagy amíg besűrűsödik. Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, és keverd hozzá a reszelt sajtot. A szószt öntsd a tésztára, forgasd össze, szórd rá a pirított bacont és a borsót, majd rögtön tálalhatod is.
Ha van időd, a gnocchit akár saját magad is elkészítheted. Így biztosan könnyű és puha lesz.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció