Borsós gnocchi ropogós baconnel a tetején: fokhagymás, tejszínes szósszal fenséges
Bolti gnocchiból villámgyorsan ínycsiklandó, laktató ebédet készíthetsz. Amíg a tészta megfő, a szósszal is végzel.

borsos-baconos-gnocchi-recept
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

A fekete leggings nem nadrág, de az utcán is bevethető, ha erre figyelsz: így variáld nőiesen »

Nőies egészruhák telt alakra, amik a kabát alatt sem mutatnak tömzsinek: alakformáló fazonok, árakkal »

Ez a nőies retró frizura okozta idén a legnagyobb meglepetést: nem, ez már nem az a focistahaj »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az olaszok nudlija, a gnocchi a legkülönfélébb feltétekkel is sikert arat. A borsó és a ropogós bacon jól illik a tésztához, továbbá a selymes besamelt is gyorsan elkészítheted hozzá. Fagyasztott vagy előfőzött tésztából is tökéletes lesz a végeredmény. 

Borsós, baconos gnocchi

Hozzávalók:

  • 50 dkg gnocchi
  • 15 dkg bacon
  • 5 dkg sajt
  • 3 dkg liszt
  • 3 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 1 bögre borsó
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát rakd forrásban lévő vízbe, dobj hozzá sót, és főzd a csomagoláson található ideig. Szűrd le, és csepegtesd le. A bacont süsd a zsírjára egy nagy serpenyőben, majd szedd ki a szalonnadarabokat. Rakd a visszamaradt zsiradékba a zöldborsót, és alacsony hőfokon párold két-három percig.
 

A vajat olvaszd fel egy lábosban, szórd bele a lisztet, és kevergesd addig, amíg elkezd színesedni. Arra ügyelj, hogy ne piruljon meg. Öntsd fel a tejjel, a tejszínnel, főzd öt percig, vagy amíg besűrűsödik. Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, és keverd hozzá a reszelt sajtot. A szószt öntsd a tésztára, forgasd össze, szórd rá a pirított bacont és a borsót, majd rögtön tálalhatod is. 
Ha van időd, a gnocchit akár saját magad is elkészítheted. Így biztosan könnyű és puha lesz.  

Ezt is szeretjük