Borsós gnocchi ropogós baconnel a tetején: fokhagymás, tejszínes szósszal fenséges
Bolti gnocchiból villámgyorsan ínycsiklandó, laktató ebédet készíthetsz. Amíg a tészta megfő, a szósszal is végzel.

borsos-baconos-gnocchi-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az olaszok nudlija, a gnocchi a legkülönfélébb feltétekkel is sikert arat. A borsó és a ropogós bacon jól illik a tésztához, továbbá a selymes besamelt is gyorsan elkészítheted hozzá. Fagyasztott vagy előfőzött tésztából is tökéletes lesz a végeredmény. 

Borsós, baconos gnocchi

Hozzávalók:

  • 50 dkg gnocchi
  • 15 dkg bacon
  • 5 dkg sajt
  • 3 dkg liszt
  • 3 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 1 bögre borsó
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát rakd forrásban lévő vízbe, dobj hozzá sót, és főzd a csomagoláson található ideig. Szűrd le, és csepegtesd le. A bacont süsd a zsírjára egy nagy serpenyőben, majd szedd ki a szalonnadarabokat. Rakd a visszamaradt zsiradékba a zöldborsót, és alacsony hőfokon párold két-három percig.
 

A vajat olvaszd fel egy lábosban, szórd bele a lisztet, és kevergesd addig, amíg elkezd színesedni. Arra ügyelj, hogy ne piruljon meg. Öntsd fel a tejjel, a tejszínnel, főzd öt percig, vagy amíg besűrűsödik. Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, és keverd hozzá a reszelt sajtot. A szószt öntsd a tésztára, forgasd össze, szórd rá a pirított bacont és a borsót, majd rögtön tálalhatod is. 
Ha van időd, a gnocchit akár saját magad is elkészítheted. Így biztosan könnyű és puha lesz.  

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük