Sűrű zöldborsófőzelék paprikás rántással: sült kolbásszal a tetején nagyon finom
A borsófőzelék magyarosan, fokhagymával és paprikás rántással is utolérhetetlenül finom.
Borsófőzelékügyben alapvetően két iskola létezik: az egyik tejjel és édesen, a másik pirospaprikával és fokhagymával készíti. Bármelyiket is tartod az igazinak, érdemes megismerkedned a másik változattal is, hiszen mindkettő elképesztően finom.
Borsófőzelék paprikás rántással
Hozzávalók
- 75 dkg zöldborsó
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál liszt
- 2 teáskanál pirospaprika
- 2 evőkanál olaj
- 1 csokor petrezselyem
- só
Elkészítés:
A borsót tedd fel annyi vízzel főni, amennyi épp ellepi. Sózd, nyomd bele a fokhagymagerezdeket, és húsz perc alatt párold puhára. Közben készítsd el a rántást: egy kisebb edényben hevítsd fel az olajat, add hozzá a lisztet, és kevergesd addig, amíg kicsit megpirul. Ekkor húzd le a tűzről, add hozzá a pirospaprikát és az aprított petrezselymet. Öntsd fel egy kevés vízzel, és kézi habverő segítségével kevergesd addig, amíg besűrűsödik. Öntsd a főzelékhez, és folyamatos keverés mellett forrald össze. Ha hígabban szereted, akkor rövid forralás után el is zárhatod alatta a lángot, ha sűrűbben, akkor rotyogtasd még néhány percig, amíg a kívánt állagot el nem éri. Sült kolbásszal tálalva a legfinomabb.
Ha valami klasszikust főznél, a régimódi babfőzelékkel sem lőhetsz mellé.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció