Illatos borleves recept
Kezdd ezzel az ünnepi vacsorát!
A fűszeres-illatos borleves remek nyitánya lehet a háromnapos ünnepnek, próbáld ki!

Nyereményjáték

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

Ez történik a testünkben köhögéskor - Rengeteg minden állhat a háttérben (x)

Ebben a hotelben az ételt a szántóföldről rakják az asztalra - Magyar hely, ha fontos az egészséged (x)

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

3 haslapító módszer, amihez csak egy törölközőre és néhány szabad percre lesz szükséged »

Az isteni Marilyn ilyen dögös volt nadrágban: nemcsak szoknyában imádták a pasik »

Ez lesz a cipődivat tavasszal: 10 fazon, amit biztosan hordani fogunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Forrón tálalva a gőzölgő borleves illata elárulja: itt bizony karácsonyi vacsora készül. Ugyan a halászlé még jócskán beelőzi, de egyre több háztartásban kezdődik ezzel a fogással az ünnepi menü.

Fontos, hogy jó minőségű borból készítsd, ha nem így teszel, egyrészt nem olyan lesz az íze, mint szeretnéd, másrészt könnyen fejfájás lehet a vége, ami az ünnep idején sem a legjobb dolog.

Borleves

Hozzávalók:

  • 5 dl száraz fehérbor
  • 1 dl víz
  • 3 dl tejszín
  • 10 dkg cukor
  • 6-7 szem szegfűszeg
  • 1 citrom
  • 5 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

A borból mérj ki egy decit, tedd bele a fűszereket, reszeld bele a citrom héjának negyedét, és forrald fel az egészet. Közben a tojásokat válaszd szét, csak a sárgájára lesz szükséged, a fehérjéből csinálhatsz például habcsókot. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral keverd simára, add hozzá a tejszínt.

A maradék bort öntsd össze a fűszeressel, és lassan csurgatva, egy habverővel folyamatosan keverve add hozzá a tojásos keverékhez. Ha mindez megvan, melegítsd őket együtt pár percig, nem kell, hogy felforrjon, majd zárd el alatta a gázt, és már tálalhatod is.

Szereted a szaftos sült húsokat, mindened egy finom pörkölt? Vagy épp ellenkezőleg, inkább a zöldséges ételeket részesíted előnyben?
Mutasd meg a többieknek kedvenc receptjeidet, és töltsd fel a Receptolimpia második részéhez vagy szavazz másokra

Forró, illatos, zamatos

Egy lélekmelengető, forró leves a legnagyobb hidegben is pillanatok alatt felmelegít.

Blog.hu ajánló