Illatos borleves recept
Kezdd ezzel az ünnepi vacsorát!
A fűszeres-illatos borleves remek nyitánya lehet a háromnapos ünnepnek, próbáld ki!

Ez is érdekelhet

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)

Utazás Kiállítás - Aktív hétvége van. Kezdd itt a nyaralás tervezését! (x)

Erről a magyar kozmetikai márkáról beszél mindenki (x)

beauty and style

Évekkel öregebbnek mutat, ha így húzod ki a szemöldököd: egy apróságon múlik »

Cardi B tüzes kedvében van: vörös ruhában forrósítja fel a levegőt »

Gyors tipp, ha nem áll sehogy a rövid haj: csinos frizura egy perc alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Forrón tálalva a gőzölgő borleves illata elárulja: itt bizony karácsonyi vacsora készül. Ugyan a halászlé még jócskán beelőzi, de egyre több háztartásban kezdődik ezzel a fogással az ünnepi menü.

Fontos, hogy jó minőségű borból készítsd, ha nem így teszel, egyrészt nem olyan lesz az íze, mint szeretnéd, másrészt könnyen fejfájás lehet a vége, ami az ünnep idején sem a legjobb dolog.

Borleves

Hozzávalók:

  • 5 dl száraz fehérbor
  • 1 dl víz
  • 3 dl tejszín
  • 10 dkg cukor
  • 6-7 szem szegfűszeg
  • 1 citrom
  • 5 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

A borból mérj ki egy decit, tedd bele a fűszereket, reszeld bele a citrom héjának negyedét, és forrald fel az egészet. Közben a tojásokat válaszd szét, csak a sárgájára lesz szükséged, a fehérjéből csinálhatsz például habcsókot. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral keverd simára, add hozzá a tejszínt.

A maradék bort öntsd össze a fűszeressel, és lassan csurgatva, egy habverővel folyamatosan keverve add hozzá a tojásos keverékhez. Ha mindez megvan, melegítsd őket együtt pár percig, nem kell, hogy felforrjon, majd zárd el alatta a gázt, és már tálalhatod is.

Szereted a szaftos sült húsokat, mindened egy finom pörkölt? Vagy épp ellenkezőleg, inkább a zöldséges ételeket részesíted előnyben?
Mutasd meg a többieknek kedvenc receptjeidet, és töltsd fel a Receptolimpia második részéhez vagy szavazz másokra

Forró, illatos, zamatos

Egy lélekmelengető, forró leves a legnagyobb hidegben is pillanatok alatt felmelegít.

Ezt is szeretjük