Fehérjében gazdag cukkinispagetti bolognai raguval: egy adag alig 300 kalória
Nem kell lemondanod a bolognairól akkor sem, ha odafigyelsz az étkezésre: cukkinispagettire kanalazva is mennyei a szósz.
Bolognai cukkinispagetti
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg darált hús
- 5 koktélparadicsom
- 5 dl paradicsomlé
- 3 cukkini
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 hagyma
- 1 sárgarépa
- 1 kávéskanál cukor
- 1 kávéskanál majoránna
- 1 kávéskanál rozmaring
- 1 kávéskanál bazsalikom
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A hagymát aprítsd fel, és olajon futtasd meg. Ha már puha, add hozzá a felvágott fokhagymát is, együtt pirítsd egy percig, majd ha már megérzed az illatát, add hozzá a darált húst. Sózd, borsozd, és pirítsd fehéredésig. Közben a sárgarépát pucold meg és reszeld le. A koktélparadicsomokat felezd el. A megsült húshoz add hozzá a répát és a paradicsomot, öntsd fel paradicsomlével, fűszerezd egy kis cukorral, rozmaringgal, bazsalikommal és majoránnával, és ízlés szerint sózd, borsozd. Kis lángon főzd nagyjából 40 percig, amíg a szósz besűrűsödik. A főzési idő vége felé a cukkiniből zöldségspirálozó segítségével készíts hosszú, spagettiszerű csíkokat. Forgasd bele a szószba, hogy jól átmelegedjen, de megfőzni nem kell.
A zöldség a hagyományosabb tésztákhoz is jól megy: a cékla gyönyörű színűre festheti a gnocchit.
Puha, céklával gyúrt gnocchi - Gyönyörű a színe és isteni finom
Nincs vele több munka, mint a hagyományos változattal, amíg megsül a cékla, elő lehet készíteni a krumplit.
Elolvasom- sárgarépa
- cukkini
- bolognai szósz
- paradicsomlé
- cukkinispagetti
- darált hús
- bolognai cukkinispagetti
- Recept
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció