Fehérjében gazdag cukkinispagetti bolognai raguval: egy adag alig 300 kalória

Nem kell lemondanod a bolognairól akkor sem, ha odafigyelsz az étkezésre: cukkinispagettire kanalazva is mennyei a szósz.

Bolognai cukkinispagetti
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bolognai cukkinispagetti

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg darált hús
  • 5 koktélparadicsom
  • 5 dl paradicsomlé
  • 3 cukkini
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 hagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 kávéskanál majoránna
  • 1 kávéskanál rozmaring
  • 1 kávéskanál bazsalikom
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát aprítsd fel, és olajon futtasd meg. Ha már puha, add hozzá a felvágott fokhagymát is, együtt pirítsd egy percig, majd ha már megérzed az illatát, add hozzá a darált húst. Sózd, borsozd, és pirítsd fehéredésig. Közben a sárgarépát pucold meg és reszeld le. A koktélparadicsomokat felezd el. A megsült húshoz add hozzá a répát és a paradicsomot, öntsd fel paradicsomlével, fűszerezd egy kis cukorral, rozmaringgal, bazsalikommal és majoránnával, és ízlés szerint sózd, borsozd. Kis lángon főzd nagyjából 40 percig, amíg a szósz besűrűsödik. A főzési idő vége felé a cukkiniből zöldségspirálozó segítségével készíts hosszú, spagettiszerű csíkokat. Forgasd bele a szószba, hogy jól átmelegedjen, de megfőzni nem kell.

A zöldség a hagyományosabb tésztákhoz is jól megy: a cékla gyönyörű színűre festheti a gnocchit.

Puha, céklával gyúrt gnocchi - Gyönyörű a színe és isteni finom

Nincs vele több munka, mint a hagyományos változattal, amíg megsül a cékla, elő lehet készíteni a krumplit.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük