Szuperpuha bögrés túrófánk: ezt a változatot keleszteni sem kell

A fahéjas cukorba forgatott bögrés túrófánkhoz még a mérleget sem kell elővenned.

Bögrés túrófánk
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szívesen készítesz farsangi fánkot, de a dagasztásnak, kelesztésnek most nem állnál neki, ez a csodás bögrés túrófánk a te recepted. A hozzávalókat bögrével vagy kanállal mérd ki, miután pedig összekeverted őket, mehetnek is a forró olajba. A kisült fánkokat fahéjas kristálycukorban forgasd meg.

Bögrés túrófánk

Hozzávalók 6 darabhoz

A tésztához:

  • 25 dkg túró (1 csomag)
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 bögre liszt
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag sütőpor
  • bő olaj a sütéshez

A forgatáshoz:

  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 evőkanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A tojást keverd ki a kétféle cukorral. Add hozzá a reszelt citromhéjat, a túrót, a sütőporral elkevert lisztet, és gyúrd egyneműre. Csomagold fóliába, és pihentesd a hűtőben fél órát. A pihentetési idő elteltével lisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát, és fánkszaggatóval vagy pohárral szaggasd ki. A közepét egy kisebb formával lyukaszd ki. A maradék tésztát újra gyúrd össze, nyújtsd és szaggasd, amíg az egész el nem fogy.

 

Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, hogy a darabokat félig ellepje. Amikor már forró annyira, hogy a beledobott tésztadarab sisteregve feljöjjön a tetejére, tedd bele a fánkokat. Ügyelj arra, hogy egyszerre ne tegyél bele sokat, hogy az olaj le ne hűljön. Oldalanként két-három perc alatt süsd őket pirosra. A kisült túrófánkokat szedd papírtörlőre, hogy felitassa róluk a nedvességet, majd még forrón forgasd meg őket fahéjas cukorban.

A gombóc is csodás, házias finomság: most mogyorókrémmel töltve készítsd el!

Mogyorókrémes gombóc házilag: rögtön dupla adaggal készítsd

A puha gombóc belseje édes, mogyorókrémes töltelékkel csábít. Ennyivel azonban nem ér véget a vonzereje, fahéjas, zsemlemorzsás ruhát is kap.

Elolvasom

Kép: macarosha

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük