Az elronthatatlan bögrés almafánk receptje
Szuperfinom és nagyon egyszerű
A légiesen könnyű bögrés almafánk nem állít nehéz feladat elé.

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

beauty and style

Lórúgás az anyagcserének: frissítő mentaturmix ínyenceknek »

3 bevált trükk a melltartó pántjával: nem kandikál ki többé a ruha alól, ha így teszel »

Szebb lesz a copf, ha így készíted el: rendezett, nőies frizura 5 perc alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezzel a bögrés almafánkkal villámgyorsan végzel, hiszen nincs se dagasztás, se kelesztés. A végeredmény viszont fantasztikus. Ha egészségesebb édességet szeretnél, az egyik bögre lisztet helyettesítsd zabliszttel.

Bögrés almafánk

Hozzávalók 20 darabhoz:

  • 1 kg alma
  • 2,5 bögre liszt
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
  • olaj
  • porcukor
  • lekvár
Recept idők

Elkészítés:

A meghámozott, megmosott almákat reszeld egy nagyobb tálba, majd a levüket csavard ki. Ezután add hozzá a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, és több részletben a sütőporral vegyített lisztet. Alaposan dolgozd össze a masszát. Akkor jó, ha csomómentes, homogén és a galuskáéhoz hasonló az állaga.

Hevíts olajat, majd egy kanállal szaggasd bele a fánkokat. Ha ragaszkodsz a tökéletes formához, nyújtsd ki, majd szaggatóval szúrd ki a tésztát. Arra ügyelj, hogy ne rakj az olajba egyszerre túl sok fánkot. Ne lepődj meg, mert a tészta magától is átfordul, így biztosan jól átsül mindenhol. Süsd aranybarnára pár perc alatt. Szedd papírtörlőre, csepegtesd le az olajat, majd még forrón szórd meg porcukorral. Lekvárral kínáld. 

Ezt is szeretjük