Az elronthatatlan bögrés almafánk receptje
Szuperfinom és nagyon egyszerű
A légiesen könnyű bögrés almafánk nem állít nehéz feladat elé.

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Kim Basinger 22 éves lánya tiszta anyja: épp csak merészebben öltözködik »

Mamafarmer nőiesen: ilyen szexi tud lenni nyáron »

5 tornagyakorlat Ashley Graham ajánlásával: ettől olyan kerek a popsija »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezzel a bögrés almafánkkal villámgyorsan végzel, hiszen nincs se dagasztás, se kelesztés. A végeredmény viszont fantasztikus. Ha egészségesebb édességet szeretnél, az egyik bögre lisztet helyettesítsd zabliszttel.

Hozzávalók 20 darabhoz:

  • 1 kg alma
  • 2,5 bögre liszt
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
  • olaj
  • porcukor
  • lekvár
Recept idők

Elkészítés:

A meghámozott, megmosott almákat reszeld egy nagyobb tálba, majd a levüket csavard ki. Ezután add hozzá a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, és több részletben a sütőporral vegyített lisztet. Alaposan dolgozd össze a masszát. Akkor jó, ha csomómentes, homogén és a galuskáéhoz hasonló az állaga.

Hevíts olajat, majd egy kanállal szaggasd bele a fánkokat. Ha ragaszkodsz a tökéletes formához, nyújtsd ki, majd szaggatóval szúrd ki a tésztát. Arra ügyelj, hogy ne rakj az olajba egyszerre túl sok fánkot. Ne lepődj meg, mert a tészta magától is átfordul, így biztosan jól átsül mindenhol. Süsd aranybarnára pár perc alatt. Szedd papírtörlőre, csepegtesd le az olajat, majd még forrón szórd meg porcukorral. Lekvárral kínáld. 

Ezt is szeretjük