4 szaftos bográcsos pörkölt
Akár egész napos program is kerekedhet a közös baráti főzésből. Ha kiosztod a feladatokat, akkor neked már csak a fakanalat kell forgatnod.

Nyereményjáték

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

Ez történik a testünkben köhögéskor - Rengeteg minden állhat a háttérben (x)

Ebben a hotelben az ételt a szántóföldről rakják az asztalra - Magyar hely, ha fontos az egészséged (x)

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Megdöbbentő a hasonlóság a két hercegné között: Katalin és Mária stílusa szinte ugyanaz »

12 modell, aki elmúlt 40, és visszatért a kifutóra: a 20 éveseket is lepipálják »

3 haslapító módszer, amihez csak egy törölközőre és néhány szabad percre lesz szükséged »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sokan mondanak nemet a bográcsos ételek elkészítésére, mert azt hiszik, több gonddal jár, mint a kényelmes konyhában főzni. Pedig ez nem igaz, csak esetleg több időt vesz igénybe.

Hívd hát össze a barátokat vagy a családot, gyújts a bogrács alá, és főzzetek közösen egy igazi, sűrű szaftos bográcsos pörköltet.

Nyúlpörkölt

Hozzávalók a páchoz:

  • 1 fej hagyma
  • 2 babérlevél
  • 1 evőkanál bors
  • 1 evőkanál mustármag
  • 1 evőkanál koriander
  • 3-4 evőkanál ecet
  • 3 liter víz

A pörkölthöz:

  • 1 megtisztított, feldarabolt, fiatal nyúl
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 3 fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál pirospaprika
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1-2 babérlevél
  • 1-2 dl száraz vörösbor
  • olaj

A páclé hozzávalóit főzd össze, majd két napig hagyd benne a húst.  Amikor eljött a nagy nap, kevés olajban olvaszd ki a szalonna zsírját, majd ezen pirítsd meg az apróra vágott hagymát és a felkockázott húst. Sózd meg, és hagyd főni. Mikor zsírjára sült, szórd meg paprikával, dobd mellé a babérleveleket, és önts hozzá kevés bort. Mikor már majdnem kész, add hozzá a paradicsomot, a paprikát és a zúzott fokhagymát. Főzd készre.

Sertéspörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg lapocka
  • 2 fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál pirospaprika
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • olaj

Az olajban pirítsd aranysárgára az apróra vágott hagymát, majd add hozzá a felkockázott húst. Sózd, és időnként kevergetve saját levében pörköld meg. Mikor zsírjára sült, szórd rá a pirospaprikát, és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen, párold félpuhára. Karikázd bele a paprikát, a paradicsomot, és add hozzá a zúzott fokhagymát. Főzd puhára.
 

Marhapörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg lábszár
  • 2-3 fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanál pirospaprika
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • köménymag
  • olaj

Az olajon pirítsd meg a hagymát, majd add hozzá a felkockázott húst. Sózd, és saját levében pörköld. Amikor elfőtte a levét, szórd meg a paprikával és a köménymaggal, majd öntsd fel vízzel. Mindig ügyelj arra, hogy ne ázzon bő lében, viszont valamennyi mindig legyen alatta, hogy ne égjen le. Amikor már majdnem kész, add hozzá a zöldségeket és a zúzott fokhagymát. Főzd készre.

Báránypörkölt

Hozzávalók:

  • 80 dkg bárányhús
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 4 dl száraz vörösbor
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • köménymag
  • őrölt pirospaprika

A feldarabolt szalonna zsírját süsd ki a bográcsban. Távolítsd el a pörcöket, és a zsiradékban dinszteld meg a hagymát, majd szórd meg köménnyel és a paprikával. Add hozzá a húst, piríts neki fehér kérget, majd öntsd fel a borral. Sózd, és addig főzd, amíg a hús megpuhul, illetve a szaft kellően sűrű lesz. Ha elfőné a levét, kevés vízzel pótold.

Blog.hu ajánló