4 szaftos bográcsos pörkölt
Akár egész napos program is kerekedhet a közös baráti főzésből. Ha kiosztod a feladatokat, akkor neked már csak a fakanalat kell forgatnod.
- 4 nőies stílusvariáció a hullámos frizurára, ami most nagyon divatos: így készítheted el a csodás loknikat »
- Palvin Barbival az élen ők azok, akik sokak öltözködését inspirálják: 8 gyönyörű nő, aki fiatalon lett népszerű stílusikon »
- Mi a különbség a porcelán, a zselés és a géllak között? – Ezeket jó, ha tudod, mielőtt körmöshöz mész »

- Melyik magyar város látnivalója Gázi Kászim pasa dzsámija? 8 kérdés az ország neves helyeiről
- 3 európai ország, ahova kevés magyar utazik, pedig érdemes lenne: igazi gyöngyszemek
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Fontos változás jön a magyarországi utakon: komoly büntetést kaphat, aki nem tud róla
Sokan mondanak nemet a bográcsos ételek elkészítésére, mert azt hiszik, több gonddal jár, mint a kényelmes konyhában főzni. Pedig ez nem igaz, csak esetleg több időt vesz igénybe.
Hívd hát össze a barátokat vagy a családot, gyújts a bogrács alá, és főzzetek közösen egy igazi, sűrű szaftos bográcsos pörköltet.
Nyúlpörkölt
Hozzávalók a páchoz:
- 1 fej hagyma
- 2 babérlevél
- 1 evőkanál bors
- 1 evőkanál mustármag
- 1 evőkanál koriander
- 3-4 evőkanál ecet
- 3 liter víz
- só
A pörkölthöz:
- 1 megtisztított, feldarabolt, fiatal nyúl
- 10 dkg füstölt szalonna
- 3 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál pirospaprika
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1-2 babérlevél
- 1-2 dl száraz vörösbor
- só
- olaj
A páclé hozzávalóit főzd össze, majd két napig hagyd benne a húst. Amikor eljött a nagy nap, kevés olajban olvaszd ki a szalonna zsírját, majd ezen pirítsd meg az apróra vágott hagymát és a felkockázott húst. Sózd meg, és hagyd főni. Mikor zsírjára sült, szórd meg paprikával, dobd mellé a babérleveleket, és önts hozzá kevés bort. Mikor már majdnem kész, add hozzá a paradicsomot, a paprikát és a zúzott fokhagymát. Főzd készre.
Sertéspörkölt
Hozzávalók:
- 1 kg lapocka
- 2 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál pirospaprika
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- só
- olaj
Az olajban pirítsd aranysárgára az apróra vágott hagymát, majd add hozzá a felkockázott húst. Sózd, és időnként kevergetve saját levében pörköld meg. Mikor zsírjára sült, szórd rá a pirospaprikát, és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen, párold félpuhára. Karikázd bele a paprikát, a paradicsomot, és add hozzá a zúzott fokhagymát. Főzd puhára.
Marhapörkölt
Hozzávalók:
- 1 kg lábszár
- 2-3 fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2-3 evőkanál pirospaprika
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- köménymag
- só
- olaj
Az olajon pirítsd meg a hagymát, majd add hozzá a felkockázott húst. Sózd, és saját levében pörköld. Amikor elfőtte a levét, szórd meg a paprikával és a köménymaggal, majd öntsd fel vízzel. Mindig ügyelj arra, hogy ne ázzon bő lében, viszont valamennyi mindig legyen alatta, hogy ne égjen le. Amikor már majdnem kész, add hozzá a zöldségeket és a zúzott fokhagymát. Főzd készre.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Báránypörkölt
Hozzávalók:
- 80 dkg bárányhús
- 10 dkg füstölt szalonna
- 4 dl száraz vörösbor
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- köménymag
- őrölt pirospaprika
- só
A feldarabolt szalonna zsírját süsd ki a bográcsban. Távolítsd el a pörcöket, és a zsiradékban dinszteld meg a hagymát, majd szórd meg köménnyel és a paprikával. Add hozzá a húst, piríts neki fehér kérget, majd öntsd fel a borral. Sózd, és addig főzd, amíg a hús megpuhul, illetve a szaft kellően sűrű lesz. Ha elfőné a levét, kevés vízzel pótold.
OLVASD EL EZT IS!

- pörkölt
- magyaros
4 isteni pörkölt receptje

- paprika
- krumpli
4 kiadós paprikás krumpli receptje

- répa
- marha