Bodzavirág palacsintás bundában - Így lesz jó ropogós

A bodza nemcsak szörpnek, lekvárnak jó, palacsintatésztában sütve is kiváló desszert.

Bodzavirág palacsintatésztában
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Végre kezdődik a bodzaszezon! Ha szereted a belőle készült szörpöt, próbáld ki palacsintatésztában is, mert úgy is nagyon finom.

Alapszabály, hogy csak és kizárólag a főúttól távol szedj bodzát. Lehetőleg szép, nagy virágokat válogass. Még finomabb lesz, ha a tésztába a tej helyett tejszínt öntesz. Kompóttal, lekvárral is tálalhatod.

Bodzavirág palacsintatésztában

  • 10 bodzavirág
  • 10 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • csipet só

Elkészítés ideje: 30 perc

A bodzavirágot folyó víz alatt öblítsd le, majd csepegtesd le. A szárrészt ne vágd le teljesen. A tojásokat üsd egy tálba, keverd össze a tejjel, a vaníliás cukorral, a cukorral, a sóval és a reszelt citromhéjjal. Adj hozzá annyi lisztet, hogy az állaga olyan legyen, mint a szokásos palacsintatésztáé. Dolgozd a masszát csomómentesre.

Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és rakd bele a tésztába mártott bodzavirágokat. Süsd szép pirosra egy-két perc alatt. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. Fahéjas porcukorral megszórva kínáld.

Ezt is szeretjük