Bodzavirág palacsintás bundában - Így lesz jó ropogós
A bodza nemcsak szörpnek, lekvárnak jó, palacsintatésztában sütve is kiváló desszert.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
Végre kezdődik a bodzaszezon! Ha szereted a belőle készült szörpöt, próbáld ki palacsintatésztában is, mert úgy is nagyon finom.
Alapszabály, hogy csak és kizárólag a főúttól távol szedj bodzát. Lehetőleg szép, nagy virágokat válogass. Még finomabb lesz, ha a tésztába a tej helyett tejszínt öntesz. Kompóttal, lekvárral is tálalhatod.

Bodzavirág palacsintatésztában
- 10 bodzavirág
- 10 dkg liszt
- 2 tojás
- 1,5 dl tej
- 1 teáskanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél citrom reszelt héja
- csipet só
Elkészítés ideje: 30 perc
A bodzavirágot folyó víz alatt öblítsd le, majd csepegtesd le. A szárrészt ne vágd le teljesen. A tojásokat üsd egy tálba, keverd össze a tejjel, a vaníliás cukorral, a cukorral, a sóval és a reszelt citromhéjjal. Adj hozzá annyi lisztet, hogy az állaga olyan legyen, mint a szokásos palacsintatésztáé. Dolgozd a masszát csomómentesre.
Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és rakd bele a tésztába mártott bodzavirágokat. Süsd szép pirosra egy-két perc alatt. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. Fahéjas porcukorral megszórva kínáld.