Bodzavirág palacsintás bundában - Így lesz jó ropogós
A bodza nemcsak szörpnek, lekvárnak jó, palacsintatésztában sütve is kiváló desszert.


- A Dallas Pamelája a plasztikai beavatkozásai után: a 71 éves Victoria Principal friss fotókon
- Kvíz: mennyire ismered Európa városait? Teszteld földrajzi tudásodat!
- Ő a 18 éves Gáspár Virág párja: bombázóvá fogyott Krisztián mellett
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- 10 kérdéses törikvíz az ötödikes tananyagból: tudod, mikor kötötték a vérszerződést?
Végre kezdődik a bodzaszezon! Ha szereted a belőle készült szörpöt, próbáld ki palacsintatésztában is, mert úgy is nagyon finom.
Alapszabály, hogy csak és kizárólag a főúttól távol szedj bodzát. Lehetőleg szép, nagy virágokat válogass. Még finomabb lesz, ha a tésztába a tej helyett tejszínt öntesz. Kompóttal, lekvárral is tálalhatod.

Bodzavirág palacsintatésztában
- 10 bodzavirág
- 10 dkg liszt
- 2 tojás
- 1,5 dl tej
- 1 teáskanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél citrom reszelt héja
- csipet só
Elkészítés ideje: 30 perc
A bodzavirágot folyó víz alatt öblítsd le, majd csepegtesd le. A szárrészt ne vágd le teljesen. A tojásokat üsd egy tálba, keverd össze a tejjel, a vaníliás cukorral, a cukorral, a sóval és a reszelt citromhéjjal. Adj hozzá annyi lisztet, hogy az állaga olyan legyen, mint a szokásos palacsintatésztáé. Dolgozd a masszát csomómentesre.
Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és rakd bele a tésztába mártott bodzavirágokat. Süsd szép pirosra egy-két perc alatt. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. Fahéjas porcukorral megszórva kínáld.