Birsalmás, szegfűszeges piskóta édesanyám tippjeivel - Ez az egyik specialitása
A piacon rengeteg a birsalma, melyből könnyen és gyorsan csodás piskótát készíthetsz.

Birsalmás, szegfűszeges piskóta édesanyám tippjeivel - Ez az egyik specialitása
Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Kétszer olyan tömött lesz a copf, ha így csinálod: rövidebb hajból az igazi »

Ez lesz a frizuradivat a fesztiválokon: képeken a 2018-as trendek »

Csak a körme felét festette ki: ilyen szép mintát kapott pár ecsetvonással »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A birsalma nyers fogyasztásra nem igazán alkalmas, édességekbe viszont annál jobb. Tökéletes palacsintába, rétesbe, lekvárnak, és könnyű, vajas piskóta is készülhet vele. Már sütés alatt kellemes illat lengi be az egész lakást, alig bírod majd kivárni, míg a tészta legalább langyosra hűl. Mivel a birsalma lassan puhul, érdemes előre megfőzni.

Hozzávalók 16 személyre:

Tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • szegfűszeg

Birsalmás keverékhez

  • 3 db birsalma
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál cukor
  • szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

A birsalmát mosd meg, hámozd meg egy éles késsel, és vágd kisebb darabokra. Rakd annyi vízbe, amennyi ellepi, tegyél hozzá szegfűszeget, cukrot és vaníliás cukrot, majd főzd 10-15 percig. Közben a puha vajat keverd habosra a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojások sárgájával. Szitáld bele a sütőporral és szegfűszeggel vegyített lisztet. Végül forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét. 
 

Öntsd a csomómentes masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és kicsit egyengesd el. Előmelegített sütőben süsd körülbelül fél órán át. Közben ne nyitogasd a sütőajtót, mert a tészta visszaeshet. Amikor a piskóta kezd elválni az edény falától, és szép aranybarna, szúrj bele egy tűt. Ha az nem lesz ragacsos, elkészült. Vedd ki a sütőből, ha kihűl, porcukorral megszórva tálald.

Blog.hu ajánló