Így készül a bécsi palacsinta
Isteni túrós töltelékkel
A krémes bécsi palacsinta az egyik legfinomabb édesség, amit valaha kóstoltál.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Szorítja, nyomja a lábad a cipő? Okos trükkök, melyekkel kényelmessé teheted »

Tökéletes szemöldök gyanta nélkül: így fésüld, hogy szedni is alig kelljen »

Nincs köldöke a Victoria’s Secret modelljének: ilyen a hasa retus nélkül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Lehet amerikai, rakott, húsos, sós, mindegy, a palacsintát csak imádni lehet. Rengeteg módon elkészítheted, de a túrós bécsi palacsinta biztos, hogy a kedvenceid közé kerül.

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 4 dl tej
  • 3 dl finomliszt
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • olaj a kisütéshez

Krémhez

  • 50 dkg túró
  • 15 dkg mazsola
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 vaníliás cukor
  • 1 citrom héja

Öntethez

  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tojásfehérjét verd kemény habbá. A sárgáját a tojással, a cukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel jól dolgozd össze gépi habverővel, majd add hozzá a lisztet is. Végül óvatosan keverd hozzá a habot. Egy kicsit pihentesd a tésztát, és a szokásos módon palacsintasütőben, kevés olajon süsd ki.

A töltelékhez áztasd a mazsolát forró vízbe. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá. A vajat keverd habosra a cukorral, a tojássárgákkal, dolgozd hozzá a villával áttört túrót, a citrom héját, majd a mazsolát. Végül óvatosan forgasd hozzá a tojáshabot.

Az öntethez keverd össze jól a tojást a cukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel. Akkor jó, ha már habos.

Töltsd meg a palacsintákat a túrós krémmel, majd csinálj belőlük kis batyukat úgy, hogy a tészta egyik vége nyitott maradjon, vagy a palacsintákat akár félbe is vághatod. Sorakoztasd őket egy enyhén kivajazott tálba, és csorgasd a tetejükre az öntetet. Előmelegített sütőben, 180 fokon 20 perc alatt süsd a tésztát aranybarnára. Majd szedd a tányérra a palacsintát, és tégy a tetejére az öntetből.

Ezt is szeretjük