Bécsi szelet citromos pácban pihentetve: ennyi ideig süsd a húst
A bécsi szelet több, mint rántott hús! A citromtól pedig minden eddiginél omlósabb lesz.

Bécsi szelet citromos pácban pihentetve: ennyi ideig süsd a húst
Ez is érdekelhet

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)

Utazás Kiállítás - Aktív hétvége van. Kezdd itt a nyaralás tervezését! (x)

Erről a magyar kozmetikai márkáról beszél mindenki (x)

beauty and style

Házi arcszérum esszenciális olajokkal: késlelteti a bőröregedést, és feszesíti a kontúrokat »

Magyar tervezők Milánóban: 8 márka óriási lehetőséget kapott »

Nadrágkosztüm, nemcsak különleges alkalmakra: ilyen nőies lehetsz benne tavasszal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nincs olyan étterem, melynek az étlapján ne szerepelne a vékony, nagy szelet rántott borjú, avagy a bécsi szelet. Fontos, hogy panírozás előtt a hús ne legyen két-három milliméternél vastagabb. Osztrák séfek szerint a citrom csodát tesz a hússal. Ausztriában általában áfonyadzsemmel és krumplisalátával kínálják, de bátran választhatod hozzá kedvenc köretedet.

Bécsi szelet citromos pácban

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg borjúkaraj
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A húst vágd vékony szeletekre, klopfold ki, sózd meg, kend be a citrom frissen facsart levével, és pácold fél óráig a hűtőben. Ezt követően panírozd be a szokásos módon. Először rakd lisztbe, utána forgasd felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába. Figyelj, hogy mindenhova kerüljön panír, a felesleget pedig rázd le. 
 

Egy serpenyőben hevíts olajat. Fontos, hogy bőséges legyen, rakhatsz hozzá kevés zsírt is. Közepes lángon süsd körülbelül három percig mindkét oldalát. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. Igaz, a jól elkészített bécsi szelet kevés zsiradékot szív csak magába. 

Ezt is szeretjük