Bécsi szelet citromos pácban pihentetve: ennyi ideig süsd a húst
A bécsi szelet több, mint rántott hús! A citromtól pedig minden eddiginél omlósabb lesz.

Bécsi szelet citromos pácban pihentetve: ennyi ideig süsd a húst
Ez is érdekelhet

Megvan, melyik a legjobb játék a gyereknek! (x)

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

beauty and style

Így tedd fel a műszempillát, hogy tökéletes legyen és természetesen hasson »

Ezek a legjobb hidratáló arckrémek télre: minden bőrtípusra »

Tisztítja a májat és segíti a fogyást: egyszerű céklaturmix, ami még finom is »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nincs olyan étterem, melynek az étlapján ne szerepelne a vékony, nagy szelet rántott borjú, avagy a bécsi szelet. Fontos, hogy panírozás előtt a hús ne legyen két-három milliméternél vastagabb. Osztrák séfek szerint a citrom csodát tesz a hússal. Ausztriában általában áfonyadzsemmel és krumplisalátával kínálják, de bátran választhatod hozzá kedvenc köretedet.

Bécsi szelet citromos pácban

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg borjúkaraj
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A húst vágd vékony szeletekre, klopfold ki, sózd meg, kend be a citrom frissen facsart levével, és pácold fél óráig a hűtőben. Ezt követően panírozd be a szokásos módon. Először rakd lisztbe, utána forgasd felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába. Figyelj, hogy mindenhova kerüljön panír, a felesleget pedig rázd le. 
 

Egy serpenyőben hevíts olajat. Fontos, hogy bőséges legyen, rakhatsz hozzá kevés zsírt is. Közepes lángon süsd körülbelül három percig mindkét oldalát. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. Igaz, a jól elkészített bécsi szelet kevés zsiradékot szív csak magába. 

Ezt is szeretjük