Bécsi szelet citromos pácban pihentetve: ennyi ideig süsd a húst
A bécsi szelet több, mint rántott hús! A citromtól pedig minden eddiginél omlósabb lesz.
Nincs olyan étterem, melynek az étlapján ne szerepelne a vékony, nagy szelet rántott borjú, avagy a bécsi szelet. Fontos, hogy panírozás előtt a hús ne legyen két-három milliméternél vastagabb. Osztrák séfek szerint a citrom csodát tesz a hússal. Ausztriában általában áfonyadzsemmel és krumplisalátával kínálják, de bátran választhatod hozzá kedvenc köretedet.

Bécsi szelet citromos pácban
Hozzávalók 4 személyre
- 70 dkg borjúkaraj
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg liszt
- 2 db tojás
- 1 db citrom
- só
Elkészítés:
A húst vágd vékony szeletekre, klopfold ki, sózd meg, kend be a citrom frissen facsart levével, és pácold fél óráig a hűtőben. Ezt követően panírozd be a szokásos módon. Először rakd lisztbe, utána forgasd felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába. Figyelj, hogy mindenhova kerüljön panír, a felesleget pedig rázd le.
Egy serpenyőben hevíts olajat. Fontos, hogy bőséges legyen, rakhatsz hozzá kevés zsírt is. Közepes lángon süsd körülbelül három percig mindkét oldalát. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. Igaz, a jól elkészített bécsi szelet kevés zsiradékot szív csak magába.
